Det er ikke lenge før Instagram må spørre seg selv hvorfor det gikk galt. Hvorfor flere hundre tusen av brukerne deres omfavner den nye sosiale plattformen, Vero, med åpne armer.

Da vil jeg at de skal vite at vi ikke er sinte, vi er bare veldig, veldig skuffet. For dette handler først og fremst om respekt for andre og det å sette brukerne i førersetet. Noe som er helt nødvendig for å overleve digitalt i 2018.

Instagram blir ikke brukt på samme måte som i 2010. Flere av brukerne, inkludert meg selv, bruker flere timer i uken på å produsere innhold til nettopp denne kanalen. For mange er Instagram mer enn en underholdende sosial kanal ¬ det er en arbeidsplass. Det er akkurat her problemet ligger. Det er derfor brukerne til Instagram er helt desperate etter noe nytt.

Desperate etter en kanal som ikke tror at den vet bedre enn brukerne selv. Som ikke skjuler innholdet til enkelte brukere for over halvparten av følgerne deres. For akkurat nå fører de nye algoritmene til at 70% av innholdet på Instagram aldri blir sett i følge Sproutsocial.com. Det er rett og slett for mye som skjer mellom innholdsskaperne og følgerne deres.

Vero sparker Instagram kraftig i siden ved å gå helt motsatt vei. De lover et sosialt nettverk uten algoritmer, der du blir eksponert for innholdet til de du har valgt å følge i kronologisk rekkefølge. I tillegg kan du dele mer enn bare bilder og video. Du kan dele alt fra musikken du hører på, til lenker. Du kan også sortere følgerne dine i ulike kategorier og på den måten kontrollere hvem som blir eksponert for hvert enkelt innlegg. Til tross for store problemer med serverne som følge den massive responsen de siste dagene fortsetter folk å laste ned Vero.

Så i stedet for å gjøre alt bedre for folk flest, fører de nye algoritmene til at Instagram fremstår som arrogant og respektløs. De får brukerne til å lengte etter noe nytt. De må begynne å lytt til brukerne sine igjen – det er jo tross alt de som er Instagram. Og for all del, de må slutte å gjemme godt innhold.