All ære til innholdsmarkedsføring, men fy fader så mye kjedelig innhold det er mulig å lese. Her har virkelig oppegående annonsører noe nytt å leke seg med.

Bots er teknologien som gjør det mulig å samspille med en virtuell person, i for eksempel Facebook Messenger.

Det handler altså ikke bare om kundeservice eller avanserte algoritmer som forstår menneskelig språk, dette er også en ny plattform for å fortelle unike og engasjerende historier.

En viktig årsak til at bots nå får større oppmerksomhet er det faktum at stadig færre laster ned nye apper på sine mobiltelefoner. Samtidig bruker folk betydelig mer tid på meldingstjenester.

Med en bot trenger du ikke laste ned noen software, du starter en opplevelse umiddelbart i chatvinduet. Dessuten har du allerede tilgang til alle dine venner, noe som gjør den sosiale effekten komplett. Dette innebærer lynrask distribusjon av innhold og muligheter til å oppdatere underveis, uten å måtte gå omveien via Appstores godkjenningsprosesser.

I motsetning til en statisk tekst inviterer også bots til en interaksjon som gjør det til en mer engasjerende opplevelse. Chatbots er heller ikke begrenset til en 1-1-dialog med en bot eller venner på nett, men kan også brukes for å forsterke mellommenneskelig kommunikasjon i det fysiske rommet, som for eksempel eventyrfortelling eller et enkelt terningspill for å finne ut hvem i vennegjengen som skal kjøpe neste runde med pils. Hva kan vel annonsører ønske seg mer enn at kommunikasjonen deres blir en integrert del av forbrukerens liv?

De nye mulighetene stiller også helt nye krav til hvordan man planlegger og produserer innhold. Med bots tilfører man nye dimensjoner som tempo og timing av beskjeder, input fra brukeren i form av valgmuligheter og tolkning av tekst - og man kan tilby en komplett multimedial opplevelse gjennom tekst, bilder, film, emojis og lyd. Ettersom det skjer på en så personlig og nær plattform, mest sannsynlighet på mobilen, blir det veldig engasjerende og kan oppleves som mer ekte enn en bok eller nettside.

Dette er en ny, kreativ plattform for annonsører, journalister, innholdsprodusenter og historiefortellere å leke seg varme med. Det fungerer ikke å bare oversette eksisterende innhold, det må skapes for plattformen. Ellers tilfører det ikke noen merverdi for brukeren, og blir bare teknologi for teknologiens skyld, noe som er en av markedsførerens verste synder.

Chatbots handler altså egentlig veldig lite om teknologi, og heller om dimensjonene og mulighetene det gir. Jeg er helt overbevist om at vi kommer til å se et hav av nye produsenter som forstår plattformen, tar mulighetene til rask distribusjon og kan fortelle unike historier som tidligere ikke har vært mulig i mer tradisjonelle formater.