- Når det har vært så mye oppmerksomhet om fargen gjennom året, synes vi det er fint å markere overgangen til ny emballasjefarge, sier kommunikasjonssjef i Mondelez, Øyvind Olufsen til Kampanje.

Siden desember i fjor har Mondelez og Freia kjempet med nebb og klør for å beholde Boble-designet som ble relansert høsten 2023. Det var ikke den porøse sjokoladen som gjorde at det kokte over for Nidar og Stratos, men Boble-emballasjen som de mente var en blåkopi av deres Stratos-blå emballasje gjennom snart 90 år.

I april møttes sjokolade-konkurrentene i tingretten og etter tre intense dager – kom den knusende dommen like før sommeren, som ga Orkla medhold på alle punkter. Mondelez uttalte umiddelbart at de kom til å anke dommen, men så kom nyheten om at partene hadde inngått forlik i midten av august.

Som en del av forliket måtte Mondelez endre Boble-emballasjen og få dager etter nyheten om forliket, kunne markedsdirektør i Mondelez, Sølvi Grana Slotte, avsløre at de på rekordtid hadde designet en ny og helgul Boble-emballasje.

-  Nå tar vi gult helt ut, sa Slotte til Kampanje i august.

Mindre blått og mer gult
Fra mandag denne uken har deler av bybildet blitt malt gult som en påminnelse om at Boble er tilbake – gulere enn noensinne.

- Freia Boble Melkesjokolade i ny helgul drakt er nå ute i butikkene - og det har vi lyst til å fortelle om, så derfor i overgangen til nytt design vil folk se oss litt mer enn vanlig, sier kommunikasjonssjef Olufsen i Mondelez.

I den nyeste reklamen snakker Freia om at Boble nå er enda gulere, men like god, og at «den mest populære er gul».

- Er det et ørlite stikk i retning Stratos?

- Vi er veldig stolte av at norske sjokoladespisere har trykket Boble til sitt bryst, og slår egentlig bare fast at Boble er den desidert mest solgte porøse sjokoladeplaten i Norge. Det endres neppe av at emballasjen har fått litt mindre blåfarge og litt mer gulfarge, sier Olufsen, og legger til:

 - Både den mest solgte porøse sjokoladeplaten og den mest solgte sjokoladen totalt er Freia-sjokolade - og de er gule, slår han fast.

- Vet at det er innholdet som betyr noe
Den første helgen etter tingrettsdommen – økte Boble-salget kraftig og flere butikker ble utsolgt for sjokoladen. Bare hos Rema 1000 økte Boble-salget med 82 prosent sammenlignet med helgen før dommen.

Ifølge Olufsen har salget vært stabilt og verken forliket eller melding om ny emballasje har gjort utslag.

- Boble selger veldig bra, selv i de seneste månedene hvor vi ikke har vært til stede i media er Boble den nest mest solgte platen i markedet.

Kommunikasjonssjefen tror heller ikke Boble helgule drakt vil påvirke salget nevneverdig.

- Vi er veldig fornøyde med den nye helgule Boble-drakten, og vi vet at det er innholdet som betyr noe for folk - ikke fargen på emballasjen. Før sommeren brukte konkurrenten store ressurser på å fortelle folk at deres sjokolade var blå - uten at det gjorde nevneverdig utslag, avslutter kommunikasjonssjefen.

Les mer: Hyller «sassy» Stratos-stunt: - Skaper herlig dramatikk