Ved årtusenskiftet ble slagordet «Det enkle er ofte det beste» lansert, etter at New-Deal-teamet med Morten Andresen, Evind Moe og Cecilie Thue, vant en byråkonkurranse om Rema 1000. De fikk raskt med seg Ole Robert Reitan, som på den tiden var markedssjef i dagligvarekjeden, og som hadde klokketro på slagordet.

Siden har slagordet blitt brukt og hentet tilbake flere ganger – og igjen børstes det støv at ett av Rema 1000s aller sterkeste reklamekonsepter noensinne. I den nyeste kampanjen møter vi hovedpersonen «Torstein», som lever og ånder for gode tilbud og som har gjort tilbudsjakten til en livsstil.

- Alle liker et godt tilbud, men det kan jo bikke over også, og for Torstein har det blitt vanskelig. Heldigvis er løsningen enkel, sier kreativt team i Try, Lars-Kristian Harveg og Jonas Grønnern, i en pressemelding.

Try har jobbet med Rema 1000 de siste seks årene, og står også bak reklamefilmen som hadde premiere søndag.

- Etter flere år med et tidvis stort tilbudsfokus i dagligvarebransjen, var det på tide å gå litt tilbake til hvor vi kommer fra, og løfte frem kjernen i det vi leverer til kundene, sier Cathrine Stensaker, leder for marked i Rema 1000.

I den humoristiske filmen får vi se hvordan Torstein ikke alltid lykkes som tilbudsjeger.

- Under logoen vår lover vi alltid lave priser, og siden vi holder det vi lover, kan kundene slippe å bruke tid og energi på å orientere seg i tilbudsjungelen. Det skal være enkelt å spare penger, velge kvalitet og handle billigst hos oss. Vi skal selvfølgelig ikke slutte med enkelte kampanjemekanismer, men vi føler at tiden er inne for et lite skråblikk på vår egen bransje, sier Stensaker.

Rema 1000 skal også fortsette med konseptet «Det er sluttsummen på kassalappen som teller».

Det er Trond Fausa som står for regi og filmene er produsert av Tangrystan og Try. Kampanjen kommer i en rekke uttak som spenner fra korte til lange innblikk i Torsteins liv, og vil være synlig på TV, kino, online video og i sosiale medier.