Etter 2,5 år som partner og leder for digitalavdelingen i Flokk, har Matthew Roman nå startet sitt eget medie- og performancebyrå. Det nye byrået heter Vode og byrågründeren sier det er savnet etter å skape noe eget som er grunnen til at sa opp jobben i Flokk.

Før Roman begynte i mediebyrået Flokk drev han for seg selv.

- Jeg har hatt en utrolig lærerik og spennende reise i Flokk med mange gode opplevelser og resultater. Det har vært veldig givende å både ha personalansvar for fem personer og bidra betydelig til selskapets vekst, sier Roman Til Kampanje.

Flokk Media, som ble startet av blant andre Espen Barås Bye, har i løpet av noen år klatret stadig nærmere en omsetning på 200 millioner kroner.

Les også: Tidligere TV 2-ansatte sikter mot 200 millioner med nytt mediebyrå

Passerte millionen
Med sitt nye byrå sier Roman at «den første måneden har gått veldig fort.» Han startet opp Vode midt i ferien og sier det nye byrået har hatt en god start.

- Vi har allerede passert en millionomsetning i vår første måned med drift. Det er veldig stas, og jeg har god tro på at trenden vil fortsette, sier Roman.

Tiden etter oppstart har ellers vært brukt til å mye praktisk.

- Vi har brukt tiden på å sette opp systemer og få på plass mye av det praktiske som følger med å starte en bedrift. Med en ansatt har jeg også måttet ordne forsikringer og bankrelaterte saker. Det er mye teknisk, men veldig gøy, sier han.

Ansatte TiktTok'er
Helt alene er han imidlertid ikke ettersom han har ansatt det han kaller TikTok’er og BI-student Ida Kristiane Espejord. Espejord skal jobbe med innholdsproduksjon og sosiale medier. 

- Men med det tempoet vi har hatt til nå er det ikke utenkelig at jeg burde ansette en til.

Flokken bryter opp;

Flokk Media-gründer Espen Barås Bye og Matthew Roman skiller lag og dermed bryter flokken opp.

Deler kontor med Tante Randi
Selv om mediekjøperen Matthew Roman har startet for seg selv, er han likevel blitt del av et større miljø.

- Vi deler kontorer med reklamebyrået Tante Randi, sier Roman.

Han sier han kjenner Tante Randi-sjefen, Tore Woll, veldig godt, og at de to byråene skal ha «et tett strategisk samarbeid og hjelpe hverandre.»

- Det tror jeg blir veldig bra. Sammen med Tante Randi vil vi levere helhetlige løsninger som ikke bare dekker mediekjøp og performance, men som også er tett knyttet opp mot det kreative, sier han.

Les også: Millionsmell og nedbemanning i Tante Randi

Ingen marketing-utdanning
Roman Matthew som i dag er 29 år, sier han helt siden han var 16 år har jobbet innenfor markedsføring. I tillegg har han vært leder for internasjonal humanitær rett i Oslo Røde Kors og kampanjeleder og nestleder i Alna Høyre. Og han har en bachelor i statsvitenskap fra UiO.

- Selv om jeg ikke har en formell utdanning innen markedsføring, har jeg lang erfaring i bransjen. Spesielt synes jeg det psykologiske rundt beslutninger folk tar er veldig spennende. Det er det markedsføring handler om - å forstå psykologien og å lage innhold som treffer målgruppen, sier den unge byrågründeren.