Jeg ønsker den nye byråvinen 11:11 masse lykke til. Utfordrere er bra, ikke minst for kundene.

Men selv om jeg nå jobber i et meget bra internasjonalt byrå som sikkert 11:11 vil si er tradisjonelt, klarer jeg ikke helt på vegne av alle som har startet opp med samme selvfølgelige motivasjon å la være og kommentere på det som i Kampanje blir fremstilt som en unik aha-opplevelse for både bransje og annonsører:

Kreativ leder i 11:11, Marius Aasen, sier byrået vil skille seg ut ved å jobbe tettere med kundens forretning.

- Det er en interessekonflikt når du hele tiden må produsere noe internt i byrået. Det slipper vi, og det er vi nok ganske alene om i dag, skriver Aasen og fortsetter. 

- Vi er i den posisjon at hvis vi har lyst til å lage en sko så går vi ut og finner vi noen som kan lage akkurat det. Vi trenger ikke en egen skoavdeling eller lage en film om en sko for å gjøre filmavdelingen vår fornøyd. Vi kan gjøre det som er akkurat best for ideen, sier han.

Snakk om å sparke inn en åpen låvedør. Og når den først er sparket inn, ja der inne i høyet sitter jammen meg Ring 2, Bureau, Torny&Ingrid, Smeh, WAL, Mint Creatives og Horn & Co og sikkert 11 andre selskaper og ser på bildene av Naked, Supertanker, Rainbow Lobster, Gut og Mischief på veggen.

Kanskje ta en bitteliten runde med det Google-greiene før man unikifiserer seg selv for hele bransjen? 

Jeg har all respekt for den herlige energien og inspirasjonen som ligger i å starte et helt eget byrå (eller 49,9 prosent eget byrå), og jeg har garantert i min egen ivrighet sagt eplekjekke ting andre smiler overbærende over da vi en gang i steinalderen startet SMFB og Heisholt Inc., hvor observasjonene og det brennende ønsket var eksakt de samme, men sikkert formulert med noen andre ord; jobbe tett, ærlig og energisk med kunden, samarbeide på kryss og tvers av bransjer, selskaper og enkeltpersoner uten å skvise svaret på oppgaven inn i en allerede definert form eller kanal. Alt til kundens beste. Men vi vurderte ikke engang muligheten til å aktivt påstå at vi var alene om observasjoner og metodikk som var selvfølgeligheter, og som mange andre hadde tenkt før oss.

Uansett avdelinger eller ikke, hvor det ofte jobber utrolig flinke folk. Du kan være stor og gammel og lage fantastiske jobber, og du kan være liten og ny innkjøpt av et stort konsern og lage fantastiske jobber. &Co, TBWA\Helsinki, Try, Forsman & Bodenfors, Adam&Eve leverer verdensklasse kreativitet for sine oppdragsgivere, proppfulle av avdelinger som de er. 

Og da er vi tilbake til at det de siste årene har vært mer utfordrende og få GODE marginer i et større system, noe som vel er den største motivatoren for å starte opp «nye modeller», i alle fall for det store konsernet som eier 51,1 prosent. Nemlig å øke marginenene. En ærlig sak. 

Men nok snakk nå. Skikkelig lykke til 11:11. Jeg mener det. Jeg heier og gleder meg genuint til å se det dere mener er akkurat best for ideen. Kanskje det er en sko? Det ville dere faktisk være ganske alene om.

Denne kommentaren ble først publisert på Erik Heisholts LinkedIn-profil, og er gjengitt med tillatelse.