- Vi ønsker i større grad å løfte frem våre bestselgende produkter og minne forbruker på hvilke hverdagshelter disse produktene er, sier Marte Hanvold Nordal, produktgruppesjef for Grandiosa i Orkla Foods, til Kampanje.

Og det er litt av et løft Orkla-konsernet vier Norges mest solgte pizza som har vært på markedet siden 1980. For å hedre pizzaen det selges over 25 millioner av årlig, har Orkla kjøpt hele reklamepausen på P4, P5 Hits, P6 Rock, P7 Klem, P8 Pop, P9 Retro, P10 Country, P11 Dance og NRJ, for å lansere den nye Grandiosa-låta «En bit til».

- Grandiosa har hatt en tett kobling til musikk i alle år, og når vi nå skulle gi ut ny sang var radio en velegnet kanal å lansere på. Vi synes det er veldig gøy å kunne bruke plattformen på en så engasjerende måte for et av våre mest populære og folkekjære produkter, sier mediesjef for Grandiosa, Sissel Johansen til Kampanje.

- Helt naturlig at vi fortsetter
Opp gjennom årene har Orkla lansert flere pizza-sanger, men dette er den aller første sangen som er dedisert fullt og helt til den originale Grandiosa-varianten.

- Grandiosa har alltid hatt en tett kobling til musikk og satt tonen i reklamebransjen, men vi har aldri før laget en egen sang til merket vårt. Lyd er et av de viktigste kreative virkemidlene i kommunikasjon og ettersom dette er en viktig del av reklamehistorien til Grandiosa er det helt naturlig at vi fortsetter med dette, sier Hanvold Nordal.

Tidligere har Grandiosa servert pizzaglade nordmenn sangene «Full pakke», «Delux» og «Lørdagspizza». Sist ut var Tix med «Delux for to år siden som bidro til å øke pizza-omsetningen med 150 millioner kroner.

Les mer: Tix synger Grandiosa-salget til «et nytt nivå» - Orkla-sjefen lover å skjerme reklamen i milliard-kutt

Det er artistene Kapteinen og Mathea Nicolaisen, som har fått æren av å fremføre den nye Grandiosa-låta «En bit til». Saken fortsetter under.


- Håper selvsagt at hele Norge får Grandiosa på hjernen

Årets låt er produsert i samarbeid med Ohlogy og en gjeng arrangører og musikere. Grandiosa-låta «En bit til» fremføres av Kapteinen og Mathea Nicolaisen, og det er knyttet stor spennening til låt-slippet.

- Vi gleder oss veldig til å endelig kunne dele låta, og vi håper selvsagt at hele Norge får Grandiosa på hjernen, sier produktgruppesjefen.

Og for de som lytter til P4s kanaler, er det godt mulig at Grandiosa-sangen fester seg, for i løpet av helgen skal låten spilles 250 ganger i de kommersielle radiokanalene, hvorav 100 ganger er i reklametid på P4s kanaler. Bare på disse kanalene vil så mye som en halv million nordmenn ha hørt sangen i snitt cirka to ganger hver, innen helgen er over.

- Vi har lagt til rette for at de ni kanalene samkjører reklamepausene sine nøyaktig. Denne kampanjen viser hvor fleksibelt radio er som annonsekanal og at kommersiell radio er den absolutt mest effektive måten å spre en ny fengende sang på, sier radiorådgiver i P4-gruppen, Anders Eriksen.

Alt av materiell er laget i tett samarbeid mellom Både Og, OMD, Orkla, P4 og Simpleness. Og Orkla holder virkelig Grandiosa-trykket oppe, for på mandag braker det løs med en splitter ny reklamefilm som kommer på TV, kino og online video.