Veidekke har brukt Finn Jobb sin karakter som skuespiller i sin nye reklame overfor ungdom. Og han er så å si identisk med slik karakteren fremstår i den meritterte Finn Jobb reklamen.

Les mer: Veidekke vil bane vei for yrkesfag i ny kampanje

Finn Jobb har investert store summer i å etablere en vellykket merkekarakter. En unik og kjent merkekarakter er noe av det mest verdifulle en merkevare eier for at reklamen til merkevaren skal oppnå høy gjenkjennelse. Det tar ikke mange sekundene fra en ser denne karakteren i en reklame før en tenker på Finn Jobb.

At leder for medarbeideraktivitet, Tommy Johansen, i Veidekke, Norges største entreprenør, men ikke en sterk merkevare, ikke skjønner at det å bruke denne karakteren ikke er så smart, er OK.

Men at reklamebyrå, castingbyrå og skuespilleren selv ikke skjønner at han burde tatt av seg brillene og fått på seg parykk, er litt vanskelig å begripe.

Les også: Finn reagerer på denne figuren i ny reklamefilm: - Litt snodig strategi

Alf Bendixen har jobbet i norsk reklamebransje i mange år og på begynnelsen av 2000-tallet hadde han Finn.no som kunde i rubrikkselskapets viktigte oppstartsperiode. Reklamebyrået Bendixen den gang jobbet i, Hei Reklamebyrå, var byrået som blant annet utviklet den etterhvert svært så kjente Finn-karakteren som også gikk under navnet Finn.