- Gjennom Stine Sofie Barnehagepakke styrker vi de barnehageansatte og gir dem kompetanse og verktøyene de trenger, sier leder for marked og kommunikasjon i Stine Sofies Stiftelse, Marit Høigilt, i en pressemelding.

Stine Sofie Barnehagepakke er et opplæringsprogram som skal gjøre barnehageansatte bedre rustet til å avdekke vold og overgrep mot barn så tidlig som mulig. Det skal også bidra til å styrke barnehageansattes evner til å se og handle ved mistanke, og bidra til en varig endring i måten barnehageansatte håndterer bekymringer om et barn på.

- Barnehageansatte er kanskje den aller viktigste ressursen for å se og hjelpe barn som har blitt utsatt for vold eller overgrep. Selv om de fleste norske barnehageansatte er både kunnskapsrike og omsorgsfulle, kreves det spesifikk kompetanse for å kunne identifisere og handle ved bekymringer om et barn.

- Forhåpentligvis får enda flere øynene opp
Dette er den første kampanjen signert Smeh, og kampanjen har fått navnet «En øyeåpner».

- Stine Sofies Stiftelse kom til oss med ønske om et lengre strategisk samarbeid og en julekampanje. Men da vi startet arbeidet på sistnevnte og leste statistikken om at kun en av fem barnehager har fått opplæring i Stine Sofie Barnehagepakke, tenkte vi umiddelbart at dette var noe såpass konkret og viktig at det var fint å løfte opp til toppen av kommunikasjonen, forteller rådgiver og byråleder i Smeh, Aleksander Hetland.

Målet er å få flere til å åpne øynene for arbeidet Stine Sofies Stiftelse gjør.

- Vi er ydmyke og glade for å få til et langsiktig samarbeid med en så viktig organisasjon som Stine Sofies Stiftelse. Forhåpentligvis får enda flere øynene opp for den store forskjellen de gjør i å skape en trygg barndom for så mange barn. Samtidig må vi rette en stor takk til Einar film og regissør Eivind Landsvik som har strukket seg langt for å produsere kampanjen, sier Hetland.

Les mer om det nye byrået: Stordalens nye reklamebyrå tar form med tidligere Try-team: - Skal doble oss innen kort tid


- Engasjementet er uvurderlig
Stine Sofies Stiftelse er en ideell organisasjon som arbeider for å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn og unge, ivareta de som er utsatt og for å styrke deres rettigheter. Stine Sofie Senteret er et nasjonalt kurs- og mestringssenter for barn og unge som er utsatt for vold og overgrep. Senteret tar årlig imot 500 barn og unge fra hele landet.

- Vi er utrolig takknemlige for å få mulighet til å jobbe sammen med noen av de skarpeste hodene i bransjen. Engasjementet som hele teamet i Smeh og Einar film har lagt ned i denne kampanjen er uvurderlig, avslutter Høigilt.

Stordalen-byrået Smeh ble etablert i september, og har på kort tid rukket å få Hennig Olsen, Sætre, Forsvarsdepartementet, Svg Property og Stine Sofies Stiftelse på kundelisten.