I denne utgaven av Reklamebørsen har Essence Mediacom også spurt nordmenn om hvilke reklamefilmer som denne julen har gir dem mest julestemning. Her er det Posten (37%) som topper foran kjente annonsører som Coca-Cola (33%), Tine (31%) og Frelsesarméen (22%).

- Årets julefilm fra Posten leverte mest julestemning av årets julefilmer og likes minst like godt som de foregående, sier innsiktssjef Håvard Ose i Essence Mediacom til Kampanje.

Posten har sammen med sitt reklamebyrå Pol, i en årrekke både sjokkert og overrasket seerne med sine tidvis kontroversielle reklamefilmer. Her er det nok å tenke på filmen med den homofile nissen i «When Harry Met Santa» og filmen som viser at faren til Jesus var et postbud. Men i årets julefilm har Posten lagt kontroverser og vanskelige temaer til side, til fordel for magi, kjærlighet og julestemning.

Markedsdirektør i Posten, Monica Solberg sier til Kampanje er veldig glad for at også årets film likes godt. Hun legger til at resultatene viser at de leverte hundre prosent på strategien de la i år. 

- Vi gikk «all in» på god julestemning og ingen kontroverser, som jo gjenspeiles i noe lavere oppmerksomhet, sier Solberg.

Les også: Ekte julestemning fra Posten: - Ikke tiden for kontroversielle eller provoserende kampanjer

Også Coca-Cola gir reklamestemning
Men det er ikke bare Posten som setter i gang julestemningen. Også Coca-Cola befinner seg der oppe med reklamefilmen «Anyone can be Santa». Resultatene viser at julenissen er et sikkert kort for å få nordmenn i julestemning. I Coca-Colas reklamefilm flyter det regelrett over av nisser.

- Coca-Cola og julenisser hører sammen og Coca-Colas film var den som aller flest mente det var svært lett å huske hvem det var reklame for, sier Håvard Ose i Essence Mediacom.

Les mer: Coca-Cola lanserer helt ny julefilm