Eurobest er en av de mest prestisjetunge reklamekonkurransene for norske byråer å delta i, og nå er årets shortlister klare. Det er Try som har sikret seg flest vinnersjanser i år. De har sikret seg hele seks shortlist-plasseringer og fem av dem er for Ikea.

Ikea-kampanjen  «Livet er ikke en Ikea-katalog» ble lansert til stor ståhei her hjemme i august, og Ikea valgte til slutt å ta én av reklamefilmene av lufta etter sterke reaksjoner. Eurobest-juryen mener på sin side at kampanjen gjør seg spesielt godt på trykk og har gitt den fire shortlistplasseringer i kategorien Print & Publishing. 

Les mer: Ikeas markedssjef om oppsiktsvekkende oppkast-film: - Ønsket å overraske

Try og Ikea henter i tillegg en shortlistplassering i Outdoor for Ikea kampanjen «The Bästis Billboard». Try kan også vinne i Media for kampanjen «The Mental Advisory Label» som de har laget i anledning Verdensdagen for psykisk helse.

- Det var en hyggelig start på tirsdagen! Og spesielt gøy med shortlist på tre forskjellige jobber. Da gjelder bare å krysse fingrene og satse på at den europeiske julenissen er gavmild når vinnerne blir annonsert i desember. Gratulerer til Ikea og Verdensdagen for psykisk helse! sier kreativ leder Egil Pay i Try.

Flere norske byråer har fått plass på årets shortlist.

Nord DDB kan fortsette prisfangsten for Elkjøp-kampanjen «The Urban Miner». Den stiller med listeplasseringer både i Direct- og Integrated-kategoriene. Dette arbeidet har tidligere vunnet Grand Prix i Gullblyanten og bronse i Cannes Lions.

Les mer: Historisk bronse til Nord DDB i Cannes: - Magisk

Morgenstern har to arbeider på shortlist i «Henta sjøl!» i Film og «Brukt-VM» i Outdoor, begge for Finn.

Publicis Kitchen har også sikret seg to plasseringer, begge for «Dumpster Deli» for Framtiden i våre hender. Den kan vinne i Outdoor og PR.

Anti er også med i konkurransen om prisene. Byrået har fått plass på Design-shortlisten for sitt arbeid med å revitalisere NRKs visuelle uttrykk.

Alle vinnerne offentliggjøres 11. desember.

I fjor resulterte konkurransen i 19 norske arbeid på shortlist og åtte priser.

Les mer: Gull til Pol og Anorak i Eurobest: - En av de gjeveste prisene