Liwlig Group, et av Nordens ledende eventbyråkonsern, kjøper en majoritetsandel i Gyro, et av Norges eldste eventbyråer. Med det fortsetter Liwlig å vokse i det norske markedet, samtidig som tjenesteporteføljen breddes.

- Liwligs ekspansjon i Norge passer svært godt med vår visjon om å øke tilstedeværelsen i Norden, sier Liwlig Group-sjefen Timo Aalto.

Oppkjøpet av Gyro kommer rett etter at eventbyrågruppen kjøpte 6.Sans for et snaut år siden. Aalto sier han «er svært imponert over Gyro og deres profesjonelle tilnærming.»

- De er svært dyktige fagfolk med en eksepsjonell merittliste.  Sist demonstrert i produksjon av toppmøtet for NATO-landenes utenriksministre den første uken i juni, sier Aalto.

Gyro ble etablert i 1986 og hadde en omsetning på 225 millioner kroner i 2022. Tilsvarende omsetning i 2021 var på 115 millioner kroner. Gyros styreleder, Jomar Selvaag gleder seg over det kommende samarbeidet.

- Vi er glade for å slå oss sammen med den ledende eventbyrå-grupperingen i Norden, Liwlig Group. Vi ønsker å vokse med våre kunder, og vi ser på dette partnerskapet som en utrolig mulighet til å skape synergier som vil komme våre kunder, medarbeidere og prosjekter til gode. Dette er et spennende nytt kapittel i Gyros rike historie, sier Selvaag.

Les også:  Eventbyråer slår tilbake etter pandemi-nedtur – Gyro øker omsetningen med over 100 millioner

- To kraftsentre samles 
Med dette oppkjøpet fortsetter Liwlig å utvide sin tilstedeværelse i det nordiske markedet. Etter Gyro-transaksjonen har Liwlig Group over 320 medarbeidere og en proforma-omsetning på 110 millioner euro i 2023. Liwlig har kontorer i Oslo, København, Göteborg, Stockholm, Helsinki og Tammerfors.

- Når Gyro blir en del av Liwlig Group samles to kraftsenter i den nordiske eventbransjen. Det er en fantastisk mulighet for oss til å lære, vokse og oppnå store ting sammen. Gyro har hatt en fantastisk utvikling de siste fire årene. Vi har vokst både i antall medarbeidere, på topp-  og bunnlinje og ikke minst breddet oss med flere nye forretningsområder. Alt dette har styrket oss som strategisk partner for kundene våre, noe både vi og kundene våre ser verdien av. Vi ser frem til å fortsette den utviklingen sammen med kundene våre som en del av Liwlig Group, sier administrerende direktør i Gyro,  Trine Richardsen

Både Gyro og 6.Sans vil bestå som separate merkevarer i det norske markedet etter oppkjøpet..