Olav Thon Gruppen og utendørsbyrået Clear Channel har signert en reklamekontrakt for nærmere to milliarder kroner.
- Vi er veldig stolte over å ha sikret oss den største digitale kontrakten i Norge. Den gir oss sterk digital dekning fra nord til sør. Både på små tettsteder, i byer og i hovedstaden. Gjennom denne kontrakten når vi ut til «hele» Norge, sier Dennis Højland Nyegaard, norgessjef i Clear Channel.
- Dere tapte Sporveien for ikke så lenge siden. Hvordan er det da å få landet ti år med Thon?
- Det er klart at det var viktigere nå enn tidligere, det sier seg selv. Men jeg vil påpeke at dette er en viktig avtale uansett, med eller uten Sporveien, sier Højland Nyegaard.
Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her.
Med den nye avtalen i boks vil Clear Channel drive flatene på over 80 kjøpesentre i Norge. Det innebærer 382 digitale skjermer og 584 klassiske analoge flater. Olav Thon Gruppens kjøpesentre omsatte i 2022 for om lag 75 milliarder kroner og forvalter og eier 15 av Norges 20 største kjøpesentre.
- For annonsørene er dette en viktig arena å være synlig på. Her kan de komme i kontakt med forbrukeren tett opp mot kjøpsøyeblikket, slik at de velger å gå inn i deres butikk eller plukke deres vare fra butikkhylla, forklarer Højland Nyegaard.
Vurderte andre aktører
Olav Thon Gruppen og Clear Channel har vært samarbeidspartnere siden 2008, og vil også være det i ti år til fremover i tid med den nye avtalen i boks.
Direktør for kjøpesenterdivisjonen, Thomas E. Rønning, er svært fornøyd med at partene har blitt enige om å fortsette det gode samarbeidet.
- Olav Thon Gruppen er glade for å ha inngått en langsiktig avtale med Clear Channel for å gi våre kjøpesentre kommersielle reklameflater. Vi har hatt et godt partnerskap med Clear Channel gjennom en årrekke og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet, forteller Rønning.
- Hva gjorde at valget falt på Clear Channel?
- I denne omgang var det fordi vi gjennom veldig mange år har hatt et veldig godt samarbeidet. Det har vært et bra partnerskap, det er gode dialoger og en veldig god felles forståelse for det vi holder på med. Det er gjensidig begge veier, sier Rønning.
Han ønsker ikke å kommentere hvilke andre aktører de vurderte.
- Var dette en konkurranse som var ute?
- Vi har ikke hatt den ute, men vi har søkt og vurdert andre aktører, men fant ut at det var riktig å gå videre i dialog med Clear Channel, sier han.
Pride ble aldri et tema
I starten av juni ble Thon et hett tema etter at Thon Hotels la inn forbud mot pride-flagget. Det tok imidlertid ikke lang tid før hotellkjeden snudde etter en kraftig mediestorm.
Clear Channel er på sin side en av hovedpartnerne til Pride. Højland Nyegaard forteller imidlertid at pride som tema ble holdt unna forhandlingene.
- Vår relasjon til Pride var ikke en del av den faglige forhandlingen, sier han.
- Så det ble aldri et tema?
- Nei, men vi er glade for at de snudde. For Clear Channel er det viktig å hedre Prides viktige arbeid for mangfold og inkludering, og vi setter stor pris på at våre samarbeidspartnere tar del i feiringen, svarer Højland Nyegaard.
Kommentér