Tor Hernan Floor kom inn som ny partner og seniorrådgiver i digitalbyrået Frank & Dick i fjor høst. Han tok med seg 14 års erfaring med digital kommunikasjon og merkevarebygging, inkludert seks år i Anti. Men oppholdet i Frank & Dick ble kort for Floor, som i et Linkedin-innlegg tidligere denne uken kunne fortelle at han allerede er på vei ut av byrået.

«Det er aldri gøy å mislykkes med ting», skriver Tor Hernan Floor innledningsvis.
 
Han skriver videre at han ble ansatt for å utvikle et nytt forretningsområde i Frank & Dick som skulle spesialisere seg på digital merkevarebygging og kommunikasjon, men at de som følge av endringer i markedet etter hvert kom til et punkt der de skjønte at det ble vanskelig å skape vekst.

- Jeg har jobbet i noen år med digitale merkevarer i et «top down»-perspektiv hvor vi prøver å skape noe som har høy kvalitet, er fint å se på, men som ikke nødvendigvis folk er på mobilen sin for å se. Jeg hadde derfor et ønske om å jobbe i et digitalbyrå som gav meg mulighet til å jobbe nedenfra og opp, med innhold folk oppsøker fordi de vil se det og er på kanalens premisser, sier Tor Hernan Floor til Kampanje.

- Jeg tror det er mye å hente for de som klarer å finne løsninger i dette mellomsjiktet, legger han til.

Sånn som markedet er nå ble oppgaven rett og slett for tung, konkluderer han.
 
- Jeg er utrolig takknemlig for at Ludvik og Frank & Dick har gitt meg en god sjanse til å prøve å lære meg å forstå dette. Jeg sitter igjen med mye kunnskap som er verdifull for meg fremover. Så all ære til dem for å ha prøvd det, sier han. 

- Vet ikke hva jeg skal gjøre
Nå stiller Tor Hernan Floor med blanke ark og i innlegget på Linkedin går han bredt ut i jakten på sin neste drømmejobb.
 
- Jeg har tenkt mye på det og jeg vet ikke helt sikkert hva jeg skal gjøre ennå. Det bærer innlegget også preg av. Den skyter litt i ulike retninger. Jeg er egentlig ganske åpen og det eneste jeg vet sikkert er at jeg har har lyst til å fortsette å skape god kommunikasjon for merkevarer.
 
- Hvordan har tilbakemeldingen på Linkedin-innlegget vært?
 
- Det har vært veldig mange hyggelige tilbakemeldinger. Jeg er en ærlig fyr og synes det er fint å være ærlig om ting som ikke går så bra også. Det var noe jeg tenkte veldig mye på om var lurt, men jeg kom frem til at det ikke har så mye å si. Jeg vil bare være meg selv.

- Initiativtaker og arbeidsjern
Daglig leder Ludvik Høegh-Krohn i Frank & Dick har bare positive ting å si om Tor Hernan Floor.
 
- Det har vært veldig bra å jobbe med Tor, han er en initiativtaker og et arbeidsjern, som har veldig mye erfaring og en fin måte å formidle den erfaringen på, sier han til Kampanje.

Byrålederen forteller at de gikk løs på denne satsingen «med åpne øyne» og at de hele tiden visste at det var litt ambisiøst.- Vi har veldig tro på at det finnes et potensial for å bygge en tjeneste innenfor digital merkevarebygging. Det er basert på at vi har fått et nytt medielandskap de siste årene som bransjen ikke helt har tilpasset seg. Både vi og Tor er enige om det er en stor oppside dersom man får til det, sier han.- Er det den makroøkonomiske situasjonen som har satt en stopper for disse planene hos dere?- Det vet jeg ikke. Det er litt defensivt for vår del å skylde på det. Det kan være at markedet ikke var modent, eller at potensielle kunder har mindre appetitt på å tenke nytt når økonomien er i en lavkonjunktur. Vi tror ikke vi har tatt feil, men det kan godt være at dette skulle vært presentert på en annen måte.- Merket en utflating i fjor
Frank & Dick teller i dag 20 ansatte. Regnskapet for 2022 er ikke helt klart, men byrålederen kan avsløre at de har en vekst i byråinntekten på omtrent 40 prosent.- Økonomien er fortsatt solid, men vi merket en utflating etter sommeren i fjor, det skal jeg være ærlig på.- Hvordan har starten på året sett ut?- For vår del ser det ganske greit ut. Noen kunder har begynt å øke innsatsen på det de gjør. Nå ser vi at det beveger seg litt igjen, så vi er svakt optimister.
 
i 2021 hadde Frank & Dick en byråinntekt på 16,6 millioner kroner og et overskudd før skatt på 6,1 millioner kroner. Byrået hadde dermed et svært lønnsomt regnskapsår i 2021 med en driftsmargin på sterke 36 prosent.