Karoline Engesæth blir ny juridisk direktør i Dentsu Norge, som blant annet eier mediebyråene Carat, Iprospect og Red Dentsu X.

- Jeg gleder meg veldig til å starte i Dentsu, et selskap med en spennende og internasjonal profil, sterke fagmiljøer, inkluderende medarbeidere og med mange interessante kunder. Min ambisjon er at den juridiske funksjonen skal bli en synlig og solid bidragsyter for selskapet, og jeg ser særlig frem til å kunne bidra i strategi og veivalg med min erfaring, sier hun.

Engesæth kommer til Dentsu fra elektronikkgiganten Elkjøp, der hun sluttet for noen år siden. Paal Fure, administrerende direktør i Dentsu Norge og Nord-Europa, ser frem til å få sin nye juridiske direktør på plass.

- Karoline er meget dyktig, positiv og en hyggelig person som vi gleder oss veldig til å få med på laget. Vi har hatt en omfattende rekrutteringsprosess med en rekke kapable kandidater, og det var helt tydelig at Karolines unike erfaring fra store internasjonale juridiske virksomheter, og erfaring fra relevante selskaper i næringslivet, matchet våre behov og ønsker meget godt, sier administrerende direktør i Dentsu, Paal Fure.

I Elkjøp hadde Engesæth stillingen som juridisk rådgiver og tar nå turen til et selskap som også kjenner Elkjøp godt. Elektronikkforhandleren er for tiden kunde av mediebyrået.

- Hun vil inngå som en sentral og viktig ressurs i Dentsu Norge, og samtidig være en sparringspartner for våre kundeteam. Hun vil være en del av et sterkt og godt internasjonalt juridisk team, og ha ansvaret for Norge. Vi ser at med å ansette Karoline får vi styrket vår konkurransekraft ytterligere, sier Fure.

Foruten årene i Elkjøp har Engesæth også erfaring som advokat i et internasjonalt advokatfirma, DLA Piper.

- Karoline har betydelig erfaring med risikohåndtering og strategisk rådgivning i en konsernfunksjon. Få, om noen, aktører er lengre fremme enn Dentsu innen ESG, og med Karolines erfaring innen compliance og etiske problemstillinger blir denne posisjonen styrket ytterligere. Hun har også jobbet med kundeorientert juridisk rådgivning, som blant annet omfatter etablering av kundeklubber, markedsføring og personvern, sier Fure.