Media Bergen har opprettet stillingen som finansdirektør og ansetter Bjarte Eikeland i jobben. Media Bergen er en gruppering som består av en rekke forskjellige selskaper der noen av de mest kjente er Per Høj, Respons Analyse, Foll, Filmreaktor og kommunikasjonshuset Apriil.

- Jeg gleder meg skikkelig til å møte nye kollegaer og ta fatt på de nye arbeidsoppgavene når den tid kommer. Media Bergen er et spennende konsern som stadig er i utvikling. Jeg er glad for at de ønsket meg og min kompetanse i teamet sitt. Nå ser jeg frem til å gå på kamp som supporter, sier Eikeland i en melding.

Bjarte Eikeland kommer fra stillingen som økonomisjef i Sportsklubben Brann og legger til at han «er takknemlig for alt han har fått være med på i Brann gjennom seks år.» Dermed gjør Media Bergen en ny rekruttering fra fotballstoltheten i Bergen. I fjor sommer ble det kjent at Vibeke Johannesen begynte i Media Bergen-selskapet Apriil PR.

Apriil er den største enheten i Media Bergen med hele 12 ulike selskaper.

Les også: Tidligere byråd i Bergen går til PR-byrå: - Kan gi et godt råd eller to om kommunikasjon i kriser

- En no-brainer
Dato for overgangen til Eikeland er ikke klar, men planen er at Eikeland er tilgjengelig for Media Bergen fra 1. juni. Største og eneste eier i Media Bergen, Ove Grønnevik, er full av lovord om Eikeland.

- Det var en no brainer, sier eieren av Media Bergen, Ove Grønnervik.

Konsernsjefen i Media Bergen, Tina Stiegler, sier de nye finansdirektøren «er god med tall og god med folk.»

- Den kombinasjonen passer veldig godt hos oss. Vi har alltid søkelys på effektivisering av driften for å øke lønnsomheten, og vi skal gjøre det samtidig som vi tar vare på de ansatte og har et godt arbeidsmiljø. Både ansatte og kunder skal ha det godt i og rundt Media Bergen-selskapene, sier hun.

Stiegler legger til at Eikeland vil «få en sentral rolle i det alltid pågående forbedringsarbeid i Media Bergen og alle tilhørende selskaper.»

- Han vil bli involvert i hele driften, blant annet det kommersielle, strukturelle og finansielle. Bjarte Eikeland får veldig gode skussmål både faglig og menneskelig, og jeg gleder meg til samarbeidet, sier Stigler.

Les også: Byråkjempe med nytt oppkjøp: - Vi skal fortsette å pushe grenser og utfordre