Eviny, tidligere kjent som BKK, er det største energiselskapet på Vestlandet og en av Norges største distributører av elektrisk energi. Konsernet har satt seg et mål om å bidra der de kan til at Norge innen 2030 skal kutte klimagassutslipp med 55 prosent, og hjelpe næringslivet og samfunnet over på fornybar energi.

Nå har de slått seg sammen med idrettsutøverne Karsten Warholm og Salum Kashafali for å sette fart mot målet. Konseptet har fått navnet «Jakten på null» og tar utgangspunkt i at nesten 50 prosent av energibruken i Norge fortsatt er fossil.

- Skal vi nå målet om nullutslipp i 2050, må vi jakte alle steder vi kan for å kutte utslipp, noe energi- og teknologiselskapet Eviny jobber med hver dag. Det samme gjelder for Evinys ambassadører Karsten Warholm og Salum Kashafali – to av verdens raskeste menn – som begge gjør alt de kan for å presse løpetiden nedover, enda nærmere null. Det er premisset for den nye profilkampanjen, står det i pressemeldingen.

Les også: BKK topper byrålaget når de lanserer ny merkevare

- Bevisst
Eviny inngikk sponsoravtaler med Karsten Warholm og Salum Kashafali i fjor.

- Vi bruker sponsoratene våre bevisst for å bygge merkevare. Sponsing er en viktig mediekanal og vi har stort fokus på å ha en troverdig link mellom Eviny og ambassadørene våre Karsten Warholm og Salum Kashafali, sier merkevare- og sponsoransvarlig i Eviny, Alexander Solberg og legger til:

- Drivkraften og troen de har for stadig å oppnå nye mål, og gjøre det umulige mulig, er til inspirasjon for alle som jobber i Eviny. Det er det samme som driver oss. For dem handler det om å gjøre alt de kan, jobbe konsistent og måltettet, for å presse løpetiden nedover. For å bli enda raskere. Nå nye mål og sette nye rekorder. For oss i Eviny handler det om å gjøre alt vi kan for å bidra til å kutte utslipp, slik at vi kan nå målet om nullutslipp i 2050, sier han. 

Jobber med Pol
Profilkampanjen er utviklet av reklamebyrået Pol og produsert av Oslo Assembly. Pol var med å utvikle hele merkevaren Eviny, fra navn, profil, kreativt konsept og lanseringskampanje våren 2022. 

- «Jakten på null» er oppfølgeren som ikke bare handler om hvem Eviny er og hva de gjør, men hva de står for, og som utfordrer mer på at vi trenger mer fornybar energi, vi må kutte mer utslipp, og vi må gjøre det nå, forteller kundeansvarlig for Eviny i Pol, Marius Eriksen.

Reklamebyrået var opptatt av å lete etter en historie som er mer enn bare bruk av en utøver satt inn i unaturlige settinger. 

- Vi måtte finne en troverdig link mellom ambassadørene våre Karsten Warholm og Salum Kashafali, og Eviny. Det vi så var at begge jaktet på null. Utøverne jakter hele tiden på å komme så nær null som mulig i tid, og Eviny så nær null utslipp som mulig i alle deler av samfunnet gjennom de prosjektene, produktene og tjenestene de leverer til næringslivet, sier Eriksen og legger til:

- I tillegg til profilelementene er det også et taktisk spor som beviser alle steder Eviny jakter på null utslipp – enten det er for skipsfarten, havnæringen, byggenæringen, transportsektoren,  også videre der tallene fra filmen som teller nedover følger oss gjennom hele kampanjen, sier han.

- Et budskap alle står inne for
Eriksen forteller Kampanje at det har vært en morsom og lærerik prosess der de har jobbet tett med folk i Eviny, utøverne selv, trenere, management og produksjon. 

- Det har vært viktig at dette er budskap alle står inne for og kan være ambassadører for. Ikke bare for selskapet Eviny, avslutter han. 

Hovedfilmen har premiere på TV denne uken, men kampanjen består også av en rekke andre elementer. Hovedfilmene og taktiske filmer vil gå på TV, samt i Evinys kanaler på nettet. I tillegg er det produsert eget innhold til sosiale medier og bannere. Profilkampanjen er laget av POL og produsert av Oslo Assembly.  Kreativt team som står bak kampanjen er art director, Annette Bellika, tekstforfatter, Emil Hafslund, rådgiver, Marius Eriksen og reggisør Lars Tovik. 

Se hovedfilmen her: