- Vi er  i sterk vekst, med flest byggevarehus, størst sortiment i bransjen og med  fokus på kompetanse og service. Nå er vi klare for å ta en større andel av privatmarkedet, forteller Kari Grothe Karlsen, som er ny merkevare- og markedssjef i byggevarekjeden Montér.

Rett etter sommeren startet hun jakten på ny samarbeidspartner og i pitsjen for å få oppdraget  inviterte hun noen kjente byråer. 

- Vi hadde behov for å samle all markedsføring på ett sted og finne det byrået som best kan hjelpe oss med å bygge en enda sterkere Montér-merkevare i årene. Det har vi funnet i Hyper, sier Grothe Karlsen.

Det var forståelsen for bransjen og behovene til Monter som var avgjørende for byråvalget.  

- Målsetningen med pitsjen var å finne det byrået som kan hjelpe oss med å bygge en enda sterkere merkevare av Montér i årene fremover, og ikke minst også være en god og aktiv samarbeidspartner. Da traff Hyper best. Vi følte også at de var gira på å jobbe sammen med oss, sier hun.

Grothe Karlsen fremhever at Monter kommer til å synes fremover.

- Vi har konkurrenter av oss som har større budsjett enn oss, men vi kommer nok til å ligge på samme reklametrykk som vi har gjort tidligere.

I april i år kom Grothe Karlsen til Montér fra jobben som markedssjef i matvarekjeden Extra.

Les også: Dagligvarevinner: - Vi har gjort mange store marketing-grep

Samler reklame og content
Monter har tidligere jobbet med reklamebyrået Schjerven og Metro på innholdssiden. Nå blir altså Norges største byggevarekjede totalkunde hos Ahead-byrået Hyper, som får ansvaret for både reklame- og content-kontoen når disse nå slås sammen. Det burde passe bra for Hyper som nettopp er en sammenslåing av det gamle contentmiljøet Redink og reklamebyrået Hyper. Den nye byrålederen i Hyper, Anders Waage, gleder seg til å komme i gang med samarbeidet. 

- I Hyper har vi en helhetlig tilnærming til merkevarebygging i samspillet mellom strategi, kreativitet og innhold. Montér er en kunde som passer perfekt til vår sammensetning av kompetanse, sier byrålederen.

Dette er hans første seier som byråleder i det i en byråpitsj. Waage fremhever at byrået hans jobber med helheten til kundene.

- Det å kunne tilby ulik spesialistkompetanse, integrert i én felles arbeidsmodell er en helt klar styrke vi i Hyper har. Nå skal vi virkelig få ta i bruk hele verktøykassen vår, sier han. 

Ansvaret for den nye storkunden får Silje Thoresen, strategisk rådgiver og strategidirektør i Hyper.

- For oss var dette en utrolig artig seier, som virkelig demonstrerte kraften i det tverrfaglige miljøet vi har i Hyper. Det er også utrolig inspirerende å få jobbe tett med de flinke folka i Montér, som setter så tydelige krav til helhetlig strategi og rød tråd for sin merkevare - på tvers av fagområdene vi nå skal levere på, sier hun.

Hele gjengen:

Bak f.v. Anders Waage (Hyper), Sveinung Høyer Trollnes (Montér), Nina Tharaldsen (Hyper), Cecilie Falch-Eriksen (Hyper), Tor Alexander Hansen (Montér), Kari Grothe Karlsen (Montér), Silje Thoresen (Hyper), Ane-Kamilla Eriksen (Hyper), Navid Siamaki (Montér), Rebecca Lunde (Montér), Martine Fonstad-Smith (Hyper) Foran f.v. Christoffer Fagerli Rukke (Montér), Julian Lopez (Hyper), Dennis Tönnkvist (hyper, Adrian Diamantis (Montér).