Saken blir oppdatert.

Siden Schibsted gikk inn som majoritetseier i podkastplattformen Podme i fjor sommer har antallet betalende abonnenter tredoblet seg.

- 200.000 abonnenter er en milepæl vi ikke trodde det var mulig å oppnå på så kort tid, sier direktør for brukerbetaling i Schibsted og styreleder i Podme, Tor Jacobsen i en melding. 

Les også: Schibsted tapte over 17 millioner kroner på podkast i Norge

I løpet av de siste årene har Schibsted investert tungt i lyd og ifølge Jacobsen, er det stadig økende antallet abonnenter «en god indikator på markedets higen etter lydinnhold.»

- Podme er vårt raskest voksende abonnementsprodukt noensinne. Det siste året har vi hatt en vanvittig sterk vekst i antall abonnenter. Vi har også startet å eksperimentere med ulike pakketeringer, hvor vi har solgt Podme sammen med andre redaksjonelle produkter. Det har kundene vist stor interesse for, sier han.

Å runde 200.000 abonnenter betyr imidlertid ikke at PodMe har planer om å hvile på sine laurbær, mener Schibsted.

- Dette er bare starten på reisen. Satsingen på Podme er en del av vår langsiktige strategi om å ta en ledende posisjon innenfor lydsegmentet. Vi har klokkertro på at vi kommer til å se god lønnsomhet på sikt her, sier Jacobsen.