Norske reklamebyråer stiller med 19 arbeider på shortlist før vinnerne i den internasjonale reklamekåringen Cresta skal kåres. Pol leder feltet med seks shortlistplasseringer, og fem av dem er for «When Harry met Santa», som allerede har vunnet gull i Cannes Lions og Grand Prix og Gullfisken på hjemmebane.

I Cresta har reklamefilmen Pol har lagd for Posten sikret seg shortlistplasseringer i «TV or Cinema Commercial», «Viral Video», «Brand Purpose», «Brand Transformation» og i kategorien med det passende navnet «The #OMG Award».

- Julenissen og Harry kommer med gaver hele året nå. Det vil ingen ende ta. Jeg er skikkelig stolt av våre venner i Posten og teamet i Pol som leverer på øverste internasjonale hylle igjen og igjen, sier partner og strategisk rådgiver Marius Eriksen i Pol.

Pol har i tillegg fått Kondomeriet-jobben «The Many Ways to Come» på shortlist i «Moving Image Campaign»

Les også: Gull til Posten og Pols skeive julefilm i Cannes: - Dette var fantastisk

Pols søsterbyrå Try har fått fire shortlistplasseringer, alle for Ikea og deres «The Trash Collection». Den har markert i «Print», «Poster», «Integrated» og «Brand Purpose».

Atyp har fått tre shortlistplasseringer med  «Tusen spørsmål til de tusen hjem» som de har laget for Bufdir. Denne jobben sikret byrået fire gull i Gullblyanten tidligere i år. I Cresta har Atyp vinnersjanser i «Creative Strategy», «Direct» og «The Media Magic Award».

Les mer: Atypisk gullgrossist på Gullblyanten - tar revansje etter fleip om fusjon

Tante Randi har fått to shortlistplasseringer arbeidet de har gjort for Imdi med navnet «Diversity with a Capital D». Denne kan vinne i «Innovative use of social media» og «The Media Magic Award».

Bold og Anti har begge fått to shortlistplasseringer hver. Bold for arbeidet med TV 2s nye logo og visuelle identitet, som har fått plass i «Logos» og «Digital Craft», og Anti for arbeidet «Voyah x Aurora» som kan gå til topps i «Outstanding Cinematography» og «Use of Music».