Equinors nye reklamefilm er en del av den store jubileumskampanjen som oljegiganten lanserte i begynnelsen av juni i år. Kampanje har tidligere omtalt den storstilte kampanjen, som også inkluderer egen podkastserie, en rekke annonser i aviser og magasiner, uttak i sosiale medier, utendørsreklame og TV-reklame. I tillegg vil det i løpet av året bli fortalt 50 historier på en egen side på Equinors nettsider.

Jubileumskampanjen, som vil være synlig i norske medier ut året, er utarbeidet i samarbeid med Equinors reklamebyrå Try. Budskapet er enkelt og greit «Takk for de første 50, tikk takk mot 2050».

- En god anledning til å hedre
Nå er altså den første reklamefilmen i kampanjen klar, og til lyden av tikkende klokker takker Equinor alle som har bidratt til det norske oljeeventyret, både gamle og nye ansatte, hav og vind og leverandører.

- Denne delen av vår 50 års kampanje er derfor en god anledning til å hedre alle som har bidratt de første 50 årene – alt fra lokalsamfunn, leverandører og partnere til de der hjemme, sier merkevaresjef og kreativ leder i Equinor, Henrik Øinæs Habberstad, om den nye reklamefilmen. 

Reklamefilmen som markerer jubileet er i disse dager ute på TV, kino, webtv og sosiale medier.

Les også: Oljegiganten feirer 50 år med ny TV-reklame og podkastserie: - Vi mener at vi har mye å være stolte av

Takker motstandere
I filmen retter også Equinor en takk til alle de som utfordrer dem med henvisning til miljøforkjempere. «Nå trenger vi dere mer enn noen gang for å nå klimamålene», slår oljegiganten fast i reklamefilmen.

- Like viktig er også denne muligheten til å reflektere over hva denne utviklingen betyr for ambisjonen om et karbonnøytralt samfunn innen 2050. Vi har mye å være stolte av, men også mye spennende å se fram imot, fortsetter Habberstad

Kampanje har tidligere omtalt at Equinors reklameboards i Oslo har blitt dekket av Greenpeace sine «Ingen fossilreklame, takk! Men gjerne mer samfunnsansvar»-klistermerker. Under reklamefestivalen i Cannes før sommeren fikk Equinor også kritikk fra aksjonister som stormet scenen og mente Try burde «sparke ut Equinor». 

Filmen, som er laget av Try-teamet Øystein Halvorsen og Karin Lund, med Fantefilm og Marius Holst på regi, kan du se her: