WAL setter flere rekorder på både topp- og bunnlinje når 2021 summeres opp. I fjor omsatte byrået for 130 millioner kroner, opp fra 99 millioner i 2020. De vokser også fra 52 millioner kroner til 70 millioner i byråinntekt, en vekst på 35 prosent.

- Dette skyldes mange faktorer, men jeg vil starte med å trekke frem den viktigste: Jeg mener at vi er et lag med helt spesielle mennesker som både har teft og pågangsmot. I tillegg vil jeg trekke frem at det er mange kulturbærere i WAL og flat struktur, det gjør at hver enkelt tar ansvar for å optimalisere arbeidshverdagen og oppgaver slik at alle trives best mulig.

Det sier byråleder Herman Mueller Stormyr i en pressemelding tirsdag denne uken.

Resultatet før skatt ender på 18, 4 millioner kroner, en økning fra 2020 da resultatet endte på 14 millioner kroner. Dette er også rekord for byrået som ble startet opp i 2014

- Vi har også satset enda tyngre kreativt og er nå fem kreative team i WAL, og en svært sammensveiset gjeng som også jobber mye på tvers og felles. Denne økte kapasiteten har gjort at vi kan serve flere nye kunder, Obs Bygg, Fabel, Motkraft og Elko er noen av disse.

Setter fyr på TV-seerne: - Genial TV-reklame
En av kundene byrået jobber mye med er dagligvarekjeden Coop og deres lavpriskjede Extra. Her fikk byrået blant annet mye oppmerksomhet etter en lengre grillreklame de kjørte i pausen under Champions League i våres.

Der kjørte Coop på med fjorårets reklamefilm hvor de grillet en entrecoté – sekund for sekund. Deretter var det klart for en ny film som viste hvordan kjøttstykket skal hvile etter å ha blitt varmebehandlet.

Les også: Coop med nytt reklamekupp - lot kjøttet hvile i fem minutter under fotballfinalen

Det skapte stor oppmerksomhet i sosiale medier. Kjetil Rolness skrev blant annet på Facebook at «fem minutter med steking og hviling av biff er genial TV-reklame (men har vært vist før)», mens tidligere TVNorge-sjef Harald Strømme skrev «til alle som nå tyter sosiale medier fulle av hvor dum Coop-reklamen er: Hvor ofte blir en reklame lagt merke til, delt og diskutert i et slikt omfang?»

Det falt likevel ikke i smak hos alle, og grunnlegger av mat- og miljøorganisasjonen EAT, Gunhild Stordalen, var kritisk til at matvarekjeden viet så mange minutter til rødt kjøtt. Hun mente reklamen hørte til i en annen tidsalder. 

Les også: Gunhild Stordalen hardt ut mot Coops grillreklame: - Hjernedødt

Tar inn flere nye partnere
Totalt består WAL av fem avdelinger; reklame, design, innhold, performance og spons og event. Dette gjør at de kan serve de fleste kunder bredt, mener daglig leder i byrået, Christoffer Stenholt.

- Og viktigst, selv om ikke alle kunder kjøper alt hos oss, så har vi god strategisk kompetanse på bredden av knapper du som markedsfører må trykke på for å oppnå resultater, sier Stenholt i meldingen.

Han opplyser også om at de nå har fått inn flere nye partnere. Dette gjelder Katharina Skaset, Jenny Waters, Henning Selvåg, Kristian Haukland og Sigmund Malkenes.

- Dette er en del av den strategiske veien videre for WAL der vi ønsker bredere eierskap for å sikre en best mulig utvikling av selskapet videre. De har alle vært i selskapet i minimum tre år og har allerede bidratt med mye sier daglig leder Christoffer Stenholt.

Se WALs tall for 2021 her:

We Are Live 2021 2020 Endring i prosent
Omsetning 130,0 99,3 + 31 %
Byråinntekt 70,0 52,0 + 35 %
Driftsresultat 18,4 13,9 + 32 %
Resultat før skatt 18,4 14,0 + 31 %