På fest- og eventlokalet Høymagasinet ved Akershus festning i Oslo kunne den digitale markedsføringsbransjen igjen samle seg til et nytt Gulltaggen-arrangement. Gulltaggen er en årlig konkurranse som hedrer de beste digitale markedsføringsjobbene som er laget i Norge det siste året.

Årets konferansierer var styreleder i Inma, Eirik Norman Hansen, som sammen med jurygeneral Marita Viken, partner og senior designer i Unfold, kunne dele ut totalt åtte gull og fem spesialpriser i tillegg til en haug av sølv, bronse og diplomer i kategoriene «Innholdsmarkedsføring», «Design og Teknologi», «Mediastrategi» og «Reklame og Kommunikasjon».

Det første gullet i konkurransen ble det ut i klassen «Beste Innholdsmarkedsføring» og gikk Try, med hjelp av Pol og Iprospect, for jobben «Ditt økonomiske DNA» for DNB.

- Tusen, tusen hjertelig takk jeg ble både overrasket og glad og det har vært et voldsomt stykke arbeid som er lagt ned. Vi har jobbet på kryss og tvers med samarbeidsbyråer og ansatte i banken, sier markedsdirektør i banken, Aina Lemoen Lunde, i DNB.

I alle kategoriene ble det delt ut to gull, og det andre gullet i hovedkategorien «Innholdsmarkedsføringen» var prisen «Beste influencer markedsføring» som gikk til Tante Randi Reklamebyrå for kampanjen «Anbefal Mangfold» for Integrerings

- Hva skal man si? Jeg visste ikke man var nominert i denne kategorien så takk til Inma, IMDI og alle de fine folka som har jobbet på denne kampanjen, sier Joachim Skagen, daglig leder i Tante Randi.

Dermed gikk kveldens to første gull til de store gullvinnerne på årets «Gulltaggen», Try og Tante Randi som begge vant tre gull hver.

I den andre hovedkategorien «Design og Teknologi» og klassen for «Produkt og tjenester» var det igjen Trys tur til å ta en tur oppå scenen for å ta imot gullet for jobben for karaokebaren Syng, «Nytt karaokesystem for Syng». Det andre gullet i denne kategorien gikk til design- og teknologiselskapet Blank for jobben «Reisen til Spektrum» for artisten Sondre Justad i klassen «Digital opplevelse».

Den neste hovedkategorien var «Mediastrategi» der det skulle deles ut gull i klassene for «Kanal» og «Kampanje». I «Kanal»-klassen var det til slutt Los & Co og Aftenposten som fikk det edleste metallet for jobben «Skråsikkerhet i kommentarfeltet». Med på laget her var produksjonsselskapet Willi Nikkers. Her ble det også nok et ladegull til Try for kunden Easee og det var i klassen for «Kampanje» slik at Try totalt vant to gull for med denne jobben i årets Gulltaggen.

Den siste store kategorien var «Reklame og kommunikasjon» og her var det igjen Tante Randis tur til å hente både ett og to gull og dermed full pott i denne kategorien for sin mangfoldskampanje for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet og gullene kom i klassene for «Enkeltarbeider» og «Integrert kampanje».

Senere på kvelden ble det også delt ut flere spesialpriser og her var det Tante Randi som stakk av med den gjevste prisen Best in Show i tillegg til Årets nyskapning. 

Schibsted fikk æresprisen og PHD-teamet Bendik Bernås og Maria Kathinca Nilsen Rydeng fikk Snap Lens Builder Challenge.