Saken blir oppdatert.

Onsdag morgen byr på de nest siste shortlist-slippene i Cannes. De inneholder tre norske shortlistplasseringer fordelt på Nord DDB, Pol og Apriil i tre ulike ulike kategorier.

Apriil er nykommer i årets konkurranse. De har markert seg i kategorien «Creative B2B Lions» med kampanjen «Handle With I Don’t Care», som de har laget for Strahl. Juryen har gitt denne jobben én shortlistplassering i underkategorien «Breakthrough on a Budget».

- Er vi det? Så fett! Det var gode nyheter, sier kreativ leder Doffen Trellevik i Apriil til Kampanje.

For å tiltrekke seg nye kunder, sendte glassprodusenten Strahl sine uknuselige ølglass i posten til potensielle restauranter og barer, helt uten å pakke dem inn. 

Budsjettet for kampanjen begrenser seg til «frimerker og sprittusj» ifølge Trellevik.

- Hvor stort håp har du om en pris i morgen?

- Det hadde jo vært fantastisk gøy, men det er så mye bra arbeid her nede. Det er vanskelig å motta en pris uten at det er noe «goodvertising» eller «purpose driven» inne i bildet. Dette pusher et produkt, som er jobben vår.

Nord DDB er med i kampen om løvene i underkategorien «Social Behavior» i «Direct»-kategorien med McDonald's-kampanjen «Take away your takeaway».

Denne jobben ble også shortlistet i «Outdoor» tidligere i uken, men endte ikke opp med en pris hos utendørsjuryen.

Pol sikrer har fått plass på shortlist i underkategorien «Corporate Image, Communication & Reputation Management» i PR for Postens julefilm «When Harry met Santa».

Filmen har tidligere blitt shortlistet i «Film Craft», men også denne jobben står foreløpig uten pris.

Status for den norske reklamebransjen i Cannes akkurat nå er 18 arbeider på shortlist og én gulløve. Den har gått til Try for deres søppelkolleksjon for Ikea.

Tirsdag hentet svenskene sin første Grand Prix for en jobb som truer med å gi begrepet «söta bror» ny mening.

Les mer: Kannibalkampanje tar av i Cannes: - Forstyrrende