Mediebyrået Enklere Valg går til radiobransjen for å finne sin nye mediesjef og selskapets nyeste ansatte er kommersiell direktør i radioselskapet Metro Sounds, Malin Wiklund. Hun sier hun har fulgt med på byrået fra «andre siden av bordet».

- Jeg får mulighet til å påvirke Enklere Valg sin posisjon i markedet, samtidig som jeg får bidra på å legge til rette for at rådgiverne har de beste forutsetningene for å lykkes, sier Wiklund til Kampanje.

Hun mener Enklere Valg er en utfordrer i et marked dominert av store kommunikasjonskonsern og opplever det som spennende.

- Av erfaring vet jeg at mindre bedrifter ofte må jobbe smartere for å bryte gjennom i markedet. Jeg har opplevd at samtlige i Enklere Valg alltid er villige til å gjøre det lille ekstra for kundene, noe jeg mener er unikt å se. Det bidrar til ekstra motivasjon og pågangsmot, sier hun.

Hun kommer til samtidig til et mediebyrå som er ekstra årvåkne for «den enkeltes ansattes psykiske helse». Tidligere i vår skrev Kampanje en lengre artikkel om hvordan daglig Roger Rosbach ga tidligere TV-sjef i Mindshare, Thomas Høiby, en ny sjanse i arbeidslivet i det han omtalte som «et kupp».

Nå mener mediebyrå-sjefen at han har gjort et nytt kupp.

- Vi opplevde Malin fra den andre siden av bordet. Hun har aldri vært redd for å utfordre oss, og vi har hatt mange faglige, spennende og interessante diskusjoner opp gjennom årene. Dette har vi alltid satt pris på, sier han.

Ifølge Rosbach «er de viktigste ressursene til Enklere Valg de ansatte» og grunnleggende verdier som «arbeidsmiljø og kontinuerlig utvikling er byggesteinen i selskapet.» Noe av det han trekker frem er «verdens beste kokk».

- Med denne ordningen får alle ansatte i seg god og bra mat, samtidig som vi alle spiser sammen. Dette bidrar til å skape et balansert miljø der helheten og alle ansatte ivaretas, sier han.

Wiklund trekker frem en episode hun husker spesielt godt en gang hun var på besøk hos Enklere Valg.

- Vi var invitert i en stor julelunsj med mange andre leverandører. Etter lunsjen presenterte Roger kokken for oss, og fortalte varmt om hvor mye hun betyr for selskapet og takket for en god lunsj. Det var rørende, og forteller om hvilke verdier selskapet har. Det er lite hierarki, og alle blir sett og tatt vare på. Nå gleder jeg meg til siste del av onboarding, slik at jeg kan ta fatt på arbeidsoppgavene mine, og bli en ressurs for selskapet, sier hun.