For foreldre som venter barn kan temaet navn være vanskelig og nå vil Ikea bidra inn i diskusjonen. Det svenske gigantselskapet har siden 1948 brukt navn og ikke artikkelnummer på produktene sine, og har etter alle disse årene fått en stor «katalog» med navn.

- Nå har vi satt sammen en navnebank på over 800 mulige barnenavn og gjort dem tilgjengelige på ikea.no, slik at foreldre kan få hjelp med å finne akkurat sitt drømmenavn, sier Ina Lima, fungerende markedskommunikasjonssjef i Ikea Norge.

Kampanjen som nå er utviklet i samarbeid med Ikeas reklamebyrå Try, blir å se i tiden som kommer, både i bybildet og på varehusene.

- Over 70 år og 5.000 sider med Ikea-katalog har blitt nøye gjennomlest i jakten på navn, og selv om vi hadde en mistanke om at det skulle dukke opp mange er totalt 836 navn mye mer enn vi hadde håpet på, sier Trys kreative team.

Det er Try i samarbeid med Aparent med Niels Windfeldt på regi, som står bak kampanjen. 

Team hos TRY har vært Marte Heierstad, Torkel Skjolden, Marcus Hassel, Hallvard Vaaland, Mathias Sandvik, Cecilie Helsvig, Ine Anette Ask og Trond Sandø.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Ikea.