- Det skjer utrolig mye spennende hos Altibox om dagen, sier merkevareansvarlig i Altibox, Helene Tendenes Matre.

Denne gangen er det imdildertid ikke konflikten med TV 2 den stavangerbaserte TV- og internettdistributøren har i tankene. Matre forteller om hvordan Altibox de siste årene har utviklet seg som selskap, og at de derfor nå også utvikler ny kommunikasjonen ut til folket.

- Vi er ikke lenger bare en leverandør av internett, TV-, strømme- og underholdningstjenester gjennom vår fiberteknologi, men skal også snart i gang med tjenester levert over 5G. Morselskapet vårt, Lyse, har kjøpt mobiloperatøren Ice. Dermed står vi overfor en helt ny virkelighet som også får innvirkning på hvordan vi kommuniserer, sier Tendenes Matre.

Les også: Frp ber regjeringen gripe inn i konflikten mellom TV 2 og Altibox

- En fantastisk merkevare 
Selskapet har for første gang fått hjelp av reklamebyrået Good Morning Naug til å utvikle ny merkevarestrategi, konsept og kampanje. Tidligere har Altibox også samarbeidet med Stavanger-byrået Fasett.

- Altibox er en fantastisk merkevare å få jobbe med, sier Eldar Skylstad som har vært strategisk rådgiver på jobben hos Good Morning Naug.

Nylig ble det kjent at Skylstad trer til side som byråleder i Good Morning Naug til fordel for den nye byrålederen Helen Selberg Johansen har både fartstid fra byråsiden og kundesiden. 

- Ikke nok med at de har de mest fornøyde kundene i sin kategori år etter år, men de bryr seg også om samfunnet rundt seg. Med mye nytt å fortelle og med store ambisjoner, var det derfor en spennende utfordring å skulle favne dette i en ny konseptsetning. Men vi klarte det med bare to ord: «På nett.» Disse to ordene kan imidlertid tolkes på flere måter, for det handler ikke bare om å være på nett, men at internett åpner så mange muligheter for å være på nett på et mellommenneskelig plan, fortsetter han.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Altibox som er utarbeidet av reklamebyrået Good Morning Naug. 

- Skråblikk på virkeligheten
Kampanjen som nå går på lufta vil bli kjørt på TV, sosiale medier, utendørs og i nettannonser.

- I stedet for å få fram hvilke fantastiske framtidsvisjoner 5G gir, ønsket vi å se med et lite skråblikk på viktigheten av at alle har tilgangen til alle de små og store opplevelsene som lynraskt internett allerede åpner for, men som fortsatt ikke er noen selvfølge i mange deler av landet vårt, sier Matre.

Morten Andresen og Mattis Bentzen har vært kreativt team, mens Fanny Rustad Østhaug og Anniken Hallan har vært prosjektledere. Produksjonsselskap er Fantefilm med André Koot på regi.