Det vakte oppsikt langt utenfor Norges grenser da Posten lanserte julenissen som homofil og kjærlighetssyk i en storstilt reklamefilm i forbindelse med at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert.

Historien om Harry og julenissen spredte seg som ild i tørt gress og allerede før utgangen av november hadde filmen passert en million visninger på Tiktok, en kanal der Posten selv ikke er til stede.

Også Sølvfisk-juryen har latt seg begeistre og sender Posten og reklamebyrået Pol helt til topps i desember. De skriver i sin begrunnelse at selv om filmen trolig er blitt opplevd som enda mer kontroversiell utenfor Norge, så har den helt sikkert gledet og forarget noen her hjemme også.

- Det er ikke en enkel fasit på hva som er god reklame, men når reklamen skaper engasjement og bidrar til en positiv debatt så har noen gjort noe riktig, skriver juryen.

- Det å knytte en god sak til en kommersiell merkevare er ikke alltid en enkel øvelse, men i «When Harry met Santa» har Posten på en elegant måte kommet inn som julenissens hjelper slik at kjærligheten kunne vinne frem. Juryen er trygg på at Posten sin julefilm varmet mange hjerter i korona-julen, og da er det bare å gratulere med årets siste sølvfisk, avslutter de.

Gullfisken deles ut direkte på TV2 2 lørdag 5. februar uten publikum i salen.

Se filmen her: