Det siste året har reklamebyrået SMFB mistet flere av sine ledende kreatører. Det startet med Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre, som forlot SMFB i fjor vår etter 15 år. Siden har også André KootThomas Askim og Hans Martin Rønneseth sluttet etter henholdsvis 17, ni og 16 år. De to sistnevnte har i tillegg vært kreative ledere i SMFB.

Les mer: Nytt toppteam slutter i SMFB og går til Kitchen: - Noen av bransjens beste

Nå setter byråleder Kristian Scøning-Kristiansen ny kreativ kurs og gir Pia Ølstad og Linus Hjellström jobben med å videreutvikle det kreative produktet i byrået.

De har erfaring som kreativt ansvarlige for oppdragsgivere som Freia, VG, Ikea og Mills. 

- Linus og jeg kom inn i SMFB for henholdsvis fire og åtte år siden, og har dermed vært med på å utvikle den kreative kulturen til byrået i noen år allerede, sier Ølstad.

Hun poengterer at SMFB som miljø alltid har vært i endring.

- Nå gleder vi oss til å virkelig sette vårt preg på sjappa og videreutvikle den stolte kreative arven til byrået inn mot fremtiden.

Linus Hjellström legger til:

- Vi brenner for å skape meningsfulle relasjoner mellom merkevarer og mennesker, derfor vil en prioritet for oss være å skape enda tettere bånd med kundene våre – slik at vi sammen kan bekjempe likegyldighet og kapre hjertene til målgruppene våre.

Kristian Scøning-Kristiansen tror byrået vil nyte godt av å slippe til yngre krefter.

- Det er et spennende team med mange ideer og tanker om hvordan utvikle de kreative ressursene våre. Vi ser blant annet allerede gode resultater fra å slippe til yngre og nytenkende kreatører. En generasjon som selv reflekterer endringene hos moderne forbrukere og som enklere forstår og relaterer seg til innsikt om deres adferd. Pia og Linus har vært operative siden i høst og er allerede godt i gang med å sette sitt preg på avdelingen. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Schøning-Kristiansen.