Nok et SMFB-team forlater reklamebyrået som den siste tiden har måtte se flere av byråets ledende kreatører forsvinne med folk som André Koot, Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre. I tillegg mistet også byrået en av sine ledere da Charlotte Mjaaseth nylig meldte overgang til Schjærven.

Les også: Mjaaseth slutter i SMFB – går tibake til Schjærven

Nå sier også teamet Thomas Askim og Hans Martin Rønneseth takk for seg og forlater byrået hvor de har jobbet henholdsvi ni og 16 år. De to har vært både partnere og kreative ledere og Rønneseth har nærmest vært med helt siden SMFB ble etablert. De har nå takket ja til et tilbud om jobb i Publicis-byrået Kitchen.

- Vi gleder oss veldig, Kitchen har vanvittig fart om dagen, og vi tør påstå at Publicis-systemet er det første til klare å integrere media, reklame, PR og innhold på en måte som faktisk kommer kundene til gode. Det er også veldig inspirerende med det nordiske fokuset, og måten man har lagt til rette for å samarbeid mellom landene, sier tekstforfatter Thomas Askim og makkker Hans Martin Rønneseth i en melding.

- Hvordan blir det å forlate SMFB?

- Det er jo ulike følelser rundt det ettersom vi begge har vært lenge i byrået. Det føles rart, men samtidig så opplever vi at dette var et veldig riktig tidspunkt for oss å gå videre, sier Askim til Kampanje.

Han ønsker ikke å kommentere noe rundt selve oppgjøret gitt at de to også var partnere i SMFB.

- Dere skilles som venner?

- Ja, virkelig. Vi har en veldig lang historikk sammen og skille som gode venner.

- Ikke avhengig av enkeltpersoner
Sjefen i SMFB, Kristian Kristiansen, sier det ikke blir lett å miste de to kreatørene.

 - Hans Martin har vært hos oss nesten siden vi startet og Thomas i ti år, så det er klart det blir rart å gå inn døren uten å møte dem. Samtidig er ikke SMFB et sted som er avhengig av enkeltpersoner. Det er en kreativ kultur hvor det alltid er noen nye som blomstrer når de «gamle» forlater oss, sier Kristiansen til Kampanje.

Han sier han «skjønner godt at de to trenger nye impulser etter så mange år-.

- Kanskje var ikke timing unaturlig etter to lange korona-år, men vi ønsker dem alt det beste og gleder oss samtidig over at vi har yngre krefter som nå kan ta et steg opp. Og muligheten vi nå får til å få på plass flere nye spennende mennesker som kan videreutvikle den kreative arven vi er stolt over og som står like sentralt hos oss i dag som den dagen Shnel & Melnychuck så dagens lys, sier Kristiansen.

Gullgrossister i Gullblyanten
Thomas Askim og Hans Martin Rønneseth har vært blant Norges mestvinnende kreatører og har jobbet med  flere store norske annonsører og kunder som Freia, Ruter, VG, IKEA, Tele2 og Circle K og de to har til sammen over  20 gull i Gullblyanten. De er også blant de få norske kreatører som har hatt ansvar for store globale kampanjer for internasjonale kunder som  Diesel, Diadora og Geox.

- Hvilke kunder skal dere jobbe med i Kitchen?

- Vi begynte rett etter nyttår så vi er i oppstart, men vi er i gang med Elkjøp allerede.

- Hva tror du blir annerledes i Kitchen enn i SMFB?  

- Vi synes det er veldig spennende med det nordiske fokuset som Publicis har og der samarbeidet mellom landene allerede er oppe går. Vi har mye kontakt med våre svenske kolleger og jobber med dem allerede og det er også en erfaring vi tar med oss fra SMBF da vi jobbet sammen med Forsman & Bodenfors, sier Askim.

- Veldig fornøyd
Publicis-byråene Starcom og Kitchen har den siste tiden landet en rekke store kontrakter og ansetter i den forbindelse mange mennesker for tiden. Publicis-sjef Peder Mittet kunne for ikke lenge siden fortelle Kampanje at han ville øke antall ansatte med 20-30 personer. Selskapet har blant annet vunnet store kunder som Landbruket, Elkjøp og Orkla i 2021.

Ser en på reklamebyrået Kitchen alene har de blant annet hentet inn det svenske reklameteamet Ted Mellström og Joakim Labraaten, og nå legger de altså til Thomas Askim og Hans Martin Rønneseth fra SMFB.

- Noe av det aller mest spennende med å vokse er at vi får muligheten til å ansette enda flere flinke folk. Vi har gjort noen grep de siste årene som gjør at vi tiltrekker oss noen av bransjens aller beste og jeg er veldig fornøyd med å ha Thomas og Hans Martin på plass i Apotekergata 12, sier Kjetill Nybø, kreativ leder i Kitchen i en melding. 

I tillegg til de nevne navnene har også SMFB mistet folk som Lars Istre, Vibeke Wiedswang, Vibeke Hauge, Kaja Møller-Hansen og Hanne Danielsen.