Det kan gå mot en beksvart jul for de 14 ansatte i reklamebyrået som har gått under navnet Tibe Drammen de siste årene. Reklamebyrået, som sist måned skiftet navn til 123 Reklame, har nemlig begjært seg selv konkurs, melder Drammens Tidende.

- Det er med tungt hjerte vi må informere om at 123 Reklame AS, tidligere Tibe Drammen i dag har meldt oppbud, skriver reklamebyrået i en orientering til sine kunder mandag.

Dermed er det opp til tingretten i Drammen å avgjøre om selskapet skal slås konkurs, med den konsekvens at 14 ansatte vil miste jobben.

– Vi er svært lei oss for å sende våre ansatte inn i julen med mye usikkerhet, skriver Tibe i mailen til kundene.

Les også: Har fått los i elvebyen – får med seg ny sjef fra Tibe Drammen

Tibe-byrået skriver i meldingen, som Drammens Tidende har fått tak i, at «2021 har vært krevende på flere måter for selskapet». Ifølge regnskapstallene til Tibe Drammen for i fjor gikk selskapet med én million kroner.

Tibe Drammen, eller 123 Reklame som selskapet nå heter, er del av Tibe-konsernet som styres av reklameveteranen Terje Heggem og hans holdingselskap Media 1 Molde som hadde en omsetning på over 73 millioner kroner i 2020 og et overskudd før skatt på 1,4 millioner kroner.

123 Reklame er det største reklamebyrået i gruppen som også teller byråer som Tibe T, Tibe Molde og Tibe T Reklamebyrå

Ifølge Drammens Tidende skal noe av bakgrunnen for at selskapet nå ønsker å kaste kortene være en konflikt med en tidligere ansatt i byrået.