Denne julen var både Coca-Cola og Pepsi ute med hver sine reklamefilmer og på Kampanje og Mediacoms undersøkelse av reklamefilmer, «Reklamebørsen», kommer det frem at Pepsi trakk det lengste strået. Men i Pepsis reklamefilm er det imidlertid et lite innslag fra erkerivalen. De har imidlertid Coca-Cola-nissen som hovedkarakter i filmen.

Reklamen viser at Coca-Cola-nissen som blir tatt på fersken i å drikke en boks med Pepsi Max.

- Pepsi Max lyktes godt med sitt jule-stunt hvor Coca-Cola nissen gjennom overvåkningskameraer avsløres i det han sniker seg til en Pepsi Max under en pitstop på en bensinstasjon. Filmen leverer bedre enn Coca-Colas egen film på alle parametere i årets julebørs, sier innsiktssjef i Mediacom, Håvard Ose, til Kampanje.

Her kan du se hele reklamefilmen til Pepsi med deres stikk til konkurrenten. 

- Populære elementer
Kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Norge, Inger Marie Ingdahl, forteller til Kampanje at det ikke er uvanlig at andre merkevarer tar i bruk deres julenisse.

- Coca-Cola har gjennom et århundre brukt merkevaren vår til å feire julen, og spre glede på denne tiden av året. Både Coca-Cola nissen som ble tegnet av Haddon Sundblom tilbake i 1931, og juletraileren vår, har blitt populære elementer i førjulstiden. Det er ikke uvanlig at andre prøver å spille på dette i sin egen kommunikasjon, sier Ingdahl.

Selv om Pepsi kommer seirende ut av julekampen mellom selskapene både på oppmerksomhet og liking, så er hun fornøyd med deres egne reklamefilm.

- I år kommer vi med en julefilm som er basert på den nye merkevareplattform vår Real Magic. Vi har alltid trodd på julens magi, og i år feirer vi magien som oppstår når mennesker møtes. Med et enkelt og oppløftende budskap om samhold, inkludering og varme har denne filmen som mål å minne oss om at alt vi trenger for en magisk jul er å dele fine øyeblikk sammen med andre, sier Ingdahl.

Målt i oppmerksomhet var det 45 prosent som husket å ha sett julefilmen til Pepsi, mot 36 prosent for Coca-Cola.

- Mens Coca-Cola har gått bort fra Coca-Cola-nissen og traileren i sine julefilmer de siste par årene, valgte Pepsi Max å trekke inn både nissen og traileren i sitt jule-stunt. I filmen følger vi Coca-Cola nissen mens han sniker seg til en Pepsi Max under en pitstop på en bensinstasjon, alt dokumentert gjennom «realistiske» overvåkingskameraer helt uten voice eller logo. Filmen krever et forhold til Coca-Cola-nissen og traileren for at man skal forstå budskapet, og resultatene i julebørsen tyder på at Pepsi Max lykkes godt med sitt stunt. Både høyere og mer effektiv oppmerksomhet og ikke minst bedre liking enn Coca-Colas eget jule-epos, sier Ose.

Her kan du se Coca-Colas nyeste reklamefilm: 

Kampanje har forsøkt å få en kommentar fra Pepsi uten og lykkes.