Elkjøp har i løpet av 2021 vært på en stor byrårunde som har resultert i både nytt reklamebyrå og nytt PR-byrå. Nå skriver elektronikkgiganten en ny, nordisk avtale med Carat og det er en av landets aller største annonsører som nå legger hele mediepotten til Carat.

- Vi har vært kunde av Dentsu i åtte år og det har vært en periode med kontinuerlig vekst. Omsetningstallene til Elkjøp Norge har siden jeg startet i 2017 doblet seg, det ville ikke være mulig uten gode samarbeidspartnere som Dentsu, sier Marius Klemo som er merkevare- og digitalsjef i Elkjøp.

Samlet for 2020 kjøpte Elkjøp reklame for over 150 millioner kroner bare i Norge. Den nye nordiske kontrakten er i tillegg nordisk. Men i motsetning til rundene på PR og reklame ble det ingen stor pitsj når Elkjøp skulle velge mediebyrå.

- Med et tett, godt og velfungerende partnerskap er vi glade for at vi slapp en tidkrevende pitsjprosess, men isteden kunne sette oss ned med Stian Jansen og resten av gjengen i Carat for å skrive en god avtale for fremtiden. Vi skal være en morsom kunde å jobbe med, men også en krevende kunde. Stian har lovet meg at de beste hodene hans fremdeles skal brukes på Elkjøp, sier Klemo. 

Les også: Elkjøp splitter reklamekontoen etter «omfattende pitsj» – Nord DDB skyves ut på sidelinjen

Blir hos Carat:

Merkevare- og digitalsjef i Elkjøp, Marius Klemo, lar mediebyrået Carat fortsette å styre mediekjøpene.

Droppet mediebyråpitsj
Dermed er hele det nye byråoppsettet til Elkjøp klart. På PR-siden skal selskapet jobbe med Wergeland Apenes, mens selskapet på reklamesiden skal være hos Publicis og Kitchen.

- Hvorfor ble ikke en tilsvarende prosess gjennomført for mediebyrå?

- Nei, det må jo rett og slett Carat ta som en stor anerkjennelse. Vi er svært fornøyde med både byrået og kontaktpersonene der. De håndterte avtaleprosessen nå profesjonelt og vi forventer at de kan og vil samarbeide godt med Publicis, sier Klemo.

Stian Jansen, administrerende direktør i Carat, kaller det «en veldig fin førjulsgave til hele Carat».

- Vi har jo jobbet lenge med Elkjøp, også i Sverige, Danmark og Finland, og det er et kundeforhold vi setter veldig høyt.  Nå har vi på plass en sterk rigg med meget gode Elkjøp-team i alle land og tett koordinering fra Norge.  Elkjøp er jo definitivt en av de mest spennende retailkundene vi kan ha. Skikkelig gøy med kunder hvor vi kan bygge digitale motorveier inn til nettbutikken. Men de er også en kunde som de beste folkene hos oss «sloss om å få jobbe for». Det er fordi Elkjøp kombinerer det å være faglig dyktige og krevende med å skape et samarbeid hvor vi som byrå blir motivert til å gjøre vårt aller beste. Vi føler virkelig at vi er i «krigen» sammen med Elkjøp, sier Jansen.