Fredag går startskuddet for en stor kampanje fra Flytoget i forbindelse med lanseringen av «Flytag». Dette er ikke mindre enn en verdensnyhet, forteller markedssjef Lotte Mathilde Queru i Flytoget.

- Flytag lar deg sjekke inn bagasje og printe ut bagasjelapp om bord på toget, slik at du kan gå rett til bagdrop på flyplassen. I praksis gjør man kofferten klar til å fly allerede ombord på Flytoget og det er utgangspunktet for filmen og kampanjen, sier hun.

Markedssjefen tror dette kan gi økt merverdi og forbedre kundeopplevelsen til passasjerene betraktelig.

- Det er et godt eksempel på hvordan vi kontinuerlig jobber for å skape en enklere reisehverdag for våre kunder. Her forbedrer vi den ved å korte ned på tiden man trenger på flyplassen. Fordi man slipper å gå innom maskinene og stå i kø der, sier hun.

Anorak står bak
Flytoget har fått Anorak og det kreative teamet Pål Høyer-Andreassen og Magnus Høgberg Hansen til å lage lanseringskampanjen. Reklamefilmen er produsert av Motion Blur og regissert av Harald Zwart, som har tatt med seg litt ekte Hollywood-magi til Flytoget. Gimpville har stått for de visuelle effektene til filmen og elementene som er gjennomgående i kampanjen. 

- Vi prøver å skape litt magi inn i filmene våre fordi vi mener det skal være magisk å ta Flytoget. Her er det koffertene som er magiske og flyr av gårde. De har definitivt en hovedrolle i filmen, sier Queru.

- Det utrolige med Flytoget er at passasjerene alltid får en behagelig reise, og nå kan de faktisk planlegge enda litt mindre når de skal ut å fly. For meg som er opptatt av fremdrift, forutsigbarhet og effektivitet er Flytag helt perfekt, og leverer rett på Flytogets konsept - «Det går alltid», sier rådgiver i Anorak, Rune Roalsvig.

Usikker på omikron-konsekvenser
Lanseringen skjer tilfeldigvis samtidig som omikron-varianten brer om seg og skaper ny usikkerhet verden over, også i Norge.

- Dette er det ingen som kunne forutse, men vi håper at med både tiltak og vaksinering, så vil det etterhvert være mulig å fortsette reisevirksomheten, sier markedssjefen.

Det er for tidlig å si om omikron-varianten får noen følger for den planlagte kampanjen.

- Dette er en langsiktig lansering og akkurat nå handler den først og fremst om å gjøre nyheten kjent og bygge oppmerksomhet rundt denne fantastiske innovasjonen. For folk som skal reise med bagasje, og kanskje har med seg barn, skal vi i hvert fall gjøre vårt for at det blir så enkelt, forutsigbart og fint som mulig.

Se filmen her: