Utendørsmarkedet har vært i sterk utvikling det siste året og den minste av de tre utendørsselskapene Ocean Outdoor Norway har nå funnet tiden moden for å kåre de beste kampanjeidéene til nye utendørskampanjer. Til å hjelpe seg med arbeidet har administrerende direktør Stig Kjos fått hjelp av en jury bestående Therese Becke, Ricardo Cuilenheim, Maria Aas-Eng, Herman Mueller Stormyr, Einar Karlsen og Alexander Gjersøe

- Til tross for at utendørs er en av de eldste reklame kanalene i verden er det alltid viktig at den utvikler seg i takt med samfunnet samt nye kanaler som dukker opp, og det er dette som er hele poenget bak Ocean Digital Creative Competition Nordics, sier Kjos.

Jurymedlem Ricardo Culilenheim fra mediebyrået Red Dentsu X sier det «har vært en sterk konkurranse og mange gode bidrag».

- Det har vært en morsom prosess, en veldig lærerik prosess og en inspirerende prosess å se bidragene som har kommet inn. Og skryt til alle som har tatt seg tid til å sette seg ned i en travel hverdag for å skissere ut hvordan man kan gjøre dette, sier Culilenheim

Juryen understreker at samtlige bidrag «var av veldig gode, men at vinnerne var to idéer som skilte seg ut positivt». De innsendte bidragene er ideer til fremtidige kampanjer og der utendørsselskapet vil aktivere vinner-idéene. Om vinnerbidragene sier Culilenheim:

- De var dagsaktuelle og ikke minst utfordrer de utendørsmarkedet ved å benytte seg av nye spennende digitale løsninger, sier han.

We Are live tar en av prisene
En av vinnerne var reklamebyrået We Are Lives løsning «Kunstige grønnsaker» for Änglamark.

- Det var et veldig godt håndverk som vi tror kan ha stort potensiale i mange konkurranser, men også selvfølgelig løfte økologiske matvarer fremover. De utnytter de digitale løsningene på en veldig god sterk visuell måte som jeg tror vil fungere veldig godt, samtidig som det også berører noe som folk er interessert i, kan engasjere seg i og snakke om, sier den nye Pol-sjefen Therese Becke om reklameideen.

Hanna Wennstam og Anna Johansen i We Are Live sier det «har vært veldig spennende å utforske hvilke muligheter som bor i en deep screen.»

- Nesten alt som plasseres i en slik skjerm, ser jo fett ut. Men som kommunikatorer var det også viktig å lage en idé som hadde et tydelig budskap i bunn. Som benyttet oppmerksomheten til å gjøre en god jobb for merkevaren. At ideen skulle fungere som en samtalestarter, og få publikum til å snakke om budskapet vårt, ikke bare flaten, sier Anna Johansen.

Vinneridé:

Her ser du en skisse av hvordan We Are Live så for seg kampanjen for kunstige grønnsakger.

Hyper-team også til topps
I klassen for «Non profit» var det Hypers løsning «En handling kan endre en hel handling» for Voldslinjen.

- Det er kjempegøy å vinne, og det er kjempefint at dere gir den muligheten til Voldslinjen som gjør en så viktig jobb. At de får løftet frem det viktige budskapet på en slik uventet plattform er jo kjempeflott, og vi er kjempestolte over at dere har valgt vår idé, sier Helge Skivenes i Hyper.

Juryen mener kampanjeideen inspirerte fra første sekund.

- Det å gjøre det sosialt akseptabelt å si ifra, og tørre å si fra når man ser ting som ikke burde foregå. Måten de har foreslått å ta dette ut på var noe som inspirerte oss og som vi umiddelbart tenkte at kan bli større enn bare en aktivitet. Og det er ikke tvil om at dette er et problem som har blitt større som følge av Covid og mer isolasjon hjemme, og har kanskje aldri vært mer dagsaktuelt og relevant enn det det er i dag. En utrolig spennende case, og en måte å løse den på som vi har klokkertro på, sier Culilenheim.

Best på utendørs (2):

Teamet fra Hyper som gikk til topps i klassen for non profit-aktører var Helge Skivenes, Martine Sjekkeland og Jørgen Djuve.