Saken blir oppdatert.

Ifølge svenske Resumé mister Nord DDB oppdraget med å forvalte Elkjøps reklamekonto i Skandinavia. Den har de siste fem årene blitt styrt fra Nord DDB i Stockholm.

Nå skal Publicis-gruppen ha overtatt oppdraget, som ifølge Resumé er Skandiavias største, og fremover er det Kitchen i Oslo som skal sitte i førersetet.

Det har foreløpig ikke lyktes Kampanje å få bekreftet opplysningene.

- Vi er i en prosess både nordisk og lokalt, og har dialog med en potensiell ny partner, skriver kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly i Elkjøp Norge til Kampanje.

Resumé skriver at det skal ha veid tungt at Publicis også tilbyr mediekjøp via sine mediebyråer, men Elkjøp avviser at de vil endre på dagens mediebyråoppsett.

- Vi har et veldig godt samarbeid med Carat, og det foreligger per nå ingen planer om å bytte mediebyrå, sier Schøyen Bergly.
 
- Vi må få be om å komme tilbake til detaljene når prosessen er avklart, legger hun til.

Byråleder i Kitchen, Haakon Dahl, ønsker ikke å kommentere saken.

Byttet av reklamebyrå skjer kort tid etter at Elkjøp valgte nytt PR-byrå for hele Norden. I april ble det klart at valget falt på WergelandApenes og deres nordiske samarbeidsbyråer. Dermed mistet Geelmuyden Kiese det som er en av markedets størse PR-kontrakter.

Les mer: Elkjøp flytter PR-millionene fra Geelmuyden Kiese – her er byrået som slo ut hele PR-eliten i finalen

Elkjøp er Nordens største elektronikkjede og hadde en omsetning på rundt 41,3 milliarder kroner siste regnskapsår, etter en vekst på snaue åtte prosent sammenlignet med året i forveien.