Mediaforums Hederspris ble innstiftet i 1984 og har nesten hvert år siden løftet frem en eller flere personer som har gjort en spesiell innsats for mediefaget over kortere eller lengre tid. Nå er det åpnet for nominasjoner til årets Hederspris.

- Vinneren av prisen må ha bidratt til å høyne mediefagets anseelse, drevet seriøs forskning og/eller god kommunikasjon av mediedata, eller på annen måte bidratt til å høyne nivået på faget, skriver jurymedlem og prisansvarlig Kine Wølneberg i en pressemelding.

Mediaforum oppfordrer nå sine medlemmer til å komme med forslag til kandidater som oppfyller de nevnte kravene.

- Med Hedersprisen ønsker vi å hedre en person, et firma eller en organisasjon som gjør en viktig jobb for kommunikasjonsbransjen. Vi håper på mange nominasjoner i år, for å kunne hylle en riktig sterk kandidat som fortjener ekstra anerkjennelse, sier Wølneberg.

Hedersprisen ble ikke delt ut i fjor, da hele Mediekonferansen ble avlyst på grunn av covid-restriksjoner. 

- Utdelingen skjer under konferansens festmiddag og prisen fortjener stor oppmerksomhet fordi den har en viktig plass i bransjen, sier Trine Vik.

Forrige gang den ble delt ut var året før, i 2019, og gikk da til Sten Bråthen

- Under årets Mediekonferanse vil prisen deles ut under AfterWork, da vi har kuttet ut festmiddagen, men håper vi er tilbake i normale former neste år og kan arrangere konferansen over flere dager, legger Vik til.

Årets jury består av Paal Fure fra Dentsu, Stian Bråthen fra Polling & Statistics, Hanne Lohne fra Schibsted, Pernille Wangsmo Melvold fra Orkla og Wølneberg fra Red Dentsu X. Fristen for å sende inn nominasjoner er 25.oktober.