Sølvfisk-juryen har kommet halvveis i arbeidet med å plukke ut hvilke reklamefilmer som skal kjempe om Gullfisken for 2021. Denne gangen er det Norsk Tipping som sikrer seg en Sølvfisk og en plass i sendingen på TV 2 til neste år. 

De vinner med filmen «A Place Up North», som tar utgangspunkt i kometkarrieren til Erling Braut Haaland på fotballbanen, og hvor lite resten av verden vet om hvor den norske fotballstjernen kommer fra.

- Gjennom en samtale mellom engelske pubgjester får vi høre en svært overbevisende, men fullstendig feil historie om Haaland – dette fascinerende stedet i nord der alle menneskene er helt like. Det er herlig å se de troverdige karakteren som sammen med den presise dialogen driver filmen fremover. Scenene fra det stereotypiske Norge balanserer verdens uvitenhet om norsk fotball (og norsk idrett) uten at det blir banalt eller for klisjéfylt, sier juryen.

- Filmen lander fjellstøtt når sluttbudskap og avsender avsløres. Dette er godt håndverk i alle ledd og reklame som vi nordmenn elsker! Samtidig vil utlendinger også kunne trekke på smilebåndet og kjenne seg igjen, fortsetter de. 

Saken fortsetter etter filmen.


Det er reklamebyrået Try som står bak filmen, med Jonas Grønnern, Mads Rolland Krogh, Sebastian Rasch og Lars-Kristian Harveg som kreativ kvartett.

Les mer: Norsk Tipping tuller med Braut Haaland i ny reklamefilm

Denne reklamefilmen har også gått helt til topps i Mediacoms Reklamebørsen.