Mediebyrågrupperingen GroupM og markedsplassen Diar knytter tettere bånd. Fra før av har GroupM inngått et samarbeid med Kobler, som jobber med kontekstuell annonsering. 

Diar er markedsplassen til Amedia og Aller Media, som når ut til 3,4 millioner brukere i uken. Selskapet sitter på 1,8 millioner innloggede profiler, som blir viktig når Google følger etter Apple og Mozilla og faser ut tredjepartsdata fra nettleseren sin til neste år.

Fra før av har GroupMs konkurrent Dentsu Aegis inngått en egen avtale med Schibsted.

Les mer: Schibsted og Dentsu knytter tette bånd før cookie-død

- Levende opptatt av å lære
Samarbeidet har fokus på bedre annonseløsninger fremover i en verden uten cookies. Markedsplassen som Diar lanserte nylig er en del av samarbeidet som deres felles kunder vil kunne benytte seg av.  

- Vi i GroupM er levende opptatt av å jobbe med partnere som vi kan lære av. Spesielt viktig er det for oss å skape læring på hva data fra innloggede brukere på norske nettaviser vil bety i et medielandskap uten tredjeparts cookies. Diar tilbyr en av de mest omfattende databasene gjennom aID, og vi er glade for at vi sammen kan utforske mulighetene som ligger i den dataen sammen, sier Head of Service i GroupM, Anders Halfdansen.

Les også: Skjerper kampen om data og digitale annonser - Aller og Amedia bygger selvbetjent annonseplattform

Han varsler en mer kompleks medie- og markedsføringshverdag for annonsører med det nye regimet, og et økt press fra Google og Facebook for publisister.

- Det kan påvirke inntjeningen ved synkende investeringer og en lavere kost for visninger. For GroupM er et «friskt» diversifisert lokalt medielandskap viktig, og vi tror fremtidens løsninger innebærer å jobbe tett med norske mediehus og forstå de mulighetene som ligger i deres data for å sikre investeringer den veien, fortsetter Halfdansen.

Jobber med flere annonsører
Kommersiell direktør i Diar, Anette Solli, ser frem til samarbeidet med GroupM.

- Vi ser veldig positivt på at GroupM ønsker å inngå dette samarbeidet. Av erfaring ser vi at målgruppestrategier lykkes best gjennom god proaktiv dialog med annonsøren, noe vi ser at samtlige GroupM-byrå lykkes godt med. Samarbeidet på innsikt, analyse og strategi i kombinasjon med høy redaksjonell dekning i norgestoppen er nøkkelen for å nå annonsørens mål effektivt. Dette er allerede bevist gjennom gode resultater for kampanjer vi har kjørt sammen, sier Solli.

GroupM og Diar er allerede i gang med samarbeidet og flere av GroupM-byråenes kunder har kjørt kampanjer via Diar. Elektroimportøren og Mazda er blant annonsørene som allerede har tatt løsningen i bruk.