Pol har utviklet grunnkonseptet «The Collection of Tomorrow» som ble lansert som et pilotprosjekt i 2019. Bergans har siden den gang videreutviklet konseptet, og selv produsert flere uttak internt.

Nå har konsepetet vunnet bronse i Clio Awards i USA, i kategorien «Fashion & Beauty» i sterk konkurranse med merkevarer som Gucci, Vogue og Burberry. Bergans og Pol var også eneste norske selskap og byrå nominert i den prestisjetunge konkurransen.

- Bergans er en modig kunde, som tør å utfordre seg selv og bransjen de er en del av. Vi har fått lov å følge satsningen deres på bærekraft de siste årene og synes det er veldig stas at de nå får internasjonale priser i konkurranse mot store internasjonale motegiganter som Gucci, Burberry og Vogue, sier Rikke Sofie Jacobsen og Sara Marie Hødnebø, kreatørene bak konseptet.

Se mer om «The Collection of Tomorrow» her:


- Vår plikt å dele
Bergans er nå i ferd med å kommersialisere kolleksjonen, som en del av deres satsning på bærekraft. Ronny Hammer, merkevaredirektør i Bergans, sier at dersom dette faktisk blir en kommersiell suksess, har de ingen planer om å ta patent på innovasjonen.

- Vi i Bergans er lidenskapelig opptatt av å ta klesbransjen inn på et mer sirkulært og bærekraftig spor, og hvis løsningen ligger i oppsettet vi har utviklet sammen med Spinnova, er det vår plikt å dele teknologien og konseptet med andre, sier Hammer.

Bergans startet innovasjonsprosjekt sammen med den finske fiberprodusenten Spinnova. Sistnevntes materiale er 100 prosent resirkulerbart, som betyr at man kan bryte brukte produkter ned til fiber og lage nye produkter av dette igjen.

«The Collection of Tomorrow» har tidligere vunnet gull i Epica, og var med i nominasjonen om Grand Prix i Eurobest.