Årets tolvte og siste Sølvfisk er nå delt ut og reklamebyrået Pol vinner for tredje måned på rad. Vinnerfilmen, «Make Christmas Great Again», laget for Posten, får skryt av juryen for å være både underholdende og dagsaktuell.

- Årets siste sølvfisk går til Pol og Posten's skråblikk på julen. Filmen er svært underholdende og dagsaktuell med  fortellingen om nissen som en utdatert hvit mann som tyr til Twitter for å få utløp for sin frustrasjon, skriver juryen i sin begrunnelse.

Posten har har virkelig befestet sin posisjon når det kommer til julereklamer. I 2019 fikk deres originale vri på juleevangeliet mye oppmerksomhet. I 2020 var det nissen som tok til Twitter for å få utløp for egen frustrasjon som imponerte juryen.

- Posten fortsetter å befeste sin rolle i julen med en film full av morsomme og overraskende detaljer. Gratulerer med enda en desember-sølvfisk, skriver juryen.

Se reklamefilmen her:


Andre år på rad
Ikke bare vinner Pol sin tredje Sølvfisk på rad med denne seieren. Reklamebyrået vant også Sølvfisken for desember måned i 2019 for deres nevnte vri på juleevangeliet. Marius Eriksen, rådgiver og kundeansvarlig i Pol, kaller det ekstra stas.

- Det er ekstra stas å vinne i julen når det er så mange bra reklamefilmer på TV. Også for andre år på rad da. All kred til Posten som tør å satse på reklame litt utenom det vanlige, og til det kreative teamet i POL som gang på gang leverer på øverste kreative hylle, sier Eriksen til Kampanje.

- Skjebnen skulle også ha det til at et annen sint hvit mann forlot kontoret sitt dagen før vi fikk vite at vi vant. Det viser at vi fikk rett i filmen vår - de er og blir utdaterte, i motsetning til Posten, fortsetter Eriksen.

Les også: Julens reklamebørs - disse filmene likte vi best og minst

Det er Bacon som har produsert vinnerfilmen med regissørduoen Matias & Mathias på regi. Foruten om Marius Eriksen var følgende personer fra Pol involvert i kampanjen: Rikke Sofie Jacobsen, Sara Hødnedbø, Anette Bellika Finnanger, Kristin E. B. Scheele, Pia Lystad og Thomas Eklo Skaara.