I disse dager lanserer JCDecaux et nytt planleggingsverktøy som vil gjøre det mulig å planlegge eksponeringer på utendørsselskapets  digitale flater langt mer målrettet enn tidligere. 

- Frem til nå har norske annonsører kjøpt en serie eller enkeltflater på våre digitale arenaer. Gjerne på bestemte tidspunkter eller dager, og ofte med utgangspunkt i et dekningsbehov nasjonalt eller lokalt. Publikumet har blitt en konsekvens av de flatene annonsørene har kjøpt. Slik er det fortsatt hos våre konkurrenter, men ikke lenger hos oss, sier salgsdirektør Torgeir Johannessen i JCDecaux.

Salgsdirektøren sier det ikke er mindre enn «en revolusjon innen utendørskanalen.»

- Du kan som annonsør starte planleggingen med dine budsjettrammer, periode, en bestemt målgruppe, distribusjon eller et publikumsvolum. VIOOH Automation vil da foreslå dager, tidspunkter og lokasjoner som optimaliserer «briefen» mest effektivt. Enkelt forklart så kan du nå gjøre kjøpene på våre flater mye mer presist, og dette er ikke mindre enn en liten revolusjon i vår kanal, sier Johannessen.

Saken fortsetter bildet.

Utendørsreklame:

Her en av JCDecauxs flater i et leskur i Klubbgata, Stavanger sentrum. Foto: JCDecaux

- Gjennomført synlighetsstudier
JCDecaux har gjennomført synlighetsstudier som forteller dem hvordan folk beveger seg på enkelte arenaer. 

- Synlighetsstudier i vår kanal viser nemlig også at en stor andel av de som har mulighet til å se reklame på våre reklameflater heller ikke ser på den, og i motsetning til online-aktørene trekker vi fra den andelen. Det vi da sitter igjen med er viewed impressions – de som faktisk har sett reklamen på våre reklameflater. Det er disse eksponeringene vi selger til våre annonsører, sier Johannssen.

- Hvis en person går forbi deres utendøresreklame kan dere registrere om personen ser på reklamen deres eller bare går rett forbi?

- Det registreres ikke i sanntid, men er basert på omfattende synlighetsstudier, sier Johannssen.

- Studiene er gjennomført med blikk-kameraer som monitorerer øyebevegelsene, der man avdekker hvorvidt reklameflatene blir sett på eller ikke, samt hva som påvirker dette: Avstand, størrelse, vinkel, belysning, med mer, forteller Johannssen.

Les også: JCDecaux styrker laget: - Vi må ha gode spillere på alle plasser