Navn: Sollin Sæle

Stilling: Art Director i ANTI

Alder: 24

- #beholdoslo har fått enormt mye skryt, men noen har også vært kritiske. Even Ødegård i Inevo mener kampanjen spiller på frykt og skam. Bør man skamme seg for å handle på H&M eller Starbucks?

- Det er kjempegøy at kampanjen har fått så mye skryt! Det håper jeg ikke, i så fall har jeg mye å skamme meg over. At de fleste, inkludert meg selv, kan like en Pumpkin Spice Latte på Starbucks i tillegg til lokal kaffe er jo ingen hemmelighet, hvis ikke hadde ikke Starbucks gått så bra. Men det blir jo litt gøyere å leve om det er rom til flere enn bare de store kjedene i verden. 

- Formålet med stuntet var egentlig bare å gjøre folk oppmerksomme på en utvikling, og på om deres egne handlinger samsvarer med den utviklingen de selv ønsker.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Pinnekjøtt! Og vann. Har kristen familie. De er veldig eksentriske og har aldri klart å sitte ved bordet en hel julemiddag, så jeg er egentlig glad for at de holder seg til Pepsi Max til pinnekjøttet, så kan jeg, som har smaksløker, bruke ferien på å bli hydrert. 

- Hva er ditt personlige høydepunkt fra medie- og kommunikasjonsåret 2020?

- Alle blomstene og kortene og gavene fra små butikker som hadde masse besøkende i helgen, var helt klart et høydepunkt. Ellers var det gøy med gull i Cannes Young Lions.

- Hva var den beste og den verste TV-serien du brukte tid på i år?

- Jeg har for å være helt ærlig aldri sett en TV-serie, det tar for lang tid. Jeg foretrekker 30-sekundersformatet når det kommer til historiefortelling.

- Hva er årets kommunikasjonstabbe?

- Her hadde det vært veldig lett å trekke frem noen reklamer med dårlig koronatiming, men i stedet tenner jeg tusen lys denne julen for alle de gode kreative idéene som ikke ble gjennomført. La oss møte det nye året med at ingen gøye idéer er skumle i forhold til året «2020»! Og kanskje ta opp igjen noen av de som ble utsatt på grunn av pandemi.

- Hva er det første du vil gjøre når koronakrisen er over, som du ikke kan gjøre nå?

- Presentere en idé i et ekte rom med ekte mennesker foran meg! Herregud så digg det blir, skal ta med boller og kjøpe lokal kakao til alle.

- Ble du overrasket over mangfoldsdebatten som eksploderte i sommer?

- Som helt ny i bransjen hadde jeg ikke noe særlig grunnlag for å bli overrasket eller ikke, men jeg fulgte nøye med. Jeg er overrasket over at problemet fortsatt ikke er løst. Hvis noen sitter inne med en idé eller noe som kan hjelpe, så veldig gjerne ta kontakt med meg. Jeg har litt tid i romjulen!

- Sist gang ble det bompengeopprør og ulv, men hvilken sak tror du vil definere valgkampen neste høst?

- Senterpartiet ble jo Norges største parti for første gang i forigegårs, jeg tror det et tegn på at det nære vil bli viktig. Som lokale butikker, for eksempel. Hehe.

- NRK og serieskaperne har fått så hatten passer etter sin omgang med historien i «Atlantic Crossing», men var det innafor eller utafor å gjøre kronprinsesse Märtha til spesialagent i det hvite hus?

- Jeg er jo alltid positiv til det meste, men er også åpen for at verdenshistorien muligens kan være viktigere enn bare en god historie. Hvis jeg var hos bestefar og han fortalte historien sånn for spenningens skyld, hadde jeg tillatt mye grovere avvik fra virkeligheten enn Märtha i det hvite hus, men når serien klarer å gjenskape gamledager såpass bra som den gjør ellers, føles det kanskje mer som om samfunnsfaglæreren min skulle smurt på litt ekstra for å få oss til å følge med i timen.

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2020 kommer du til å huske best? 

- Tror det må bli dette bildet fra da jeg giftet meg med teampartneren min Per Berge Moe i år, fikk motorproblemer og måtte ta bryllupsbilder i pøsregn på en parkeringsplass ved Frognerparken. Holdt også på å ikke rekke vielsen, men det gikk akkurat. Det oppsummerer 2020 ganske bra.

Sollin Sæle mobilbilde.jpg