Hittil har samarbeidet mellom PR-operatørene og det nystartede byrået Bureau resultert i seire i to av to anbudskonkurranser: Prosjekter med Nordic Innovation og Kirkens Nødhjelp.

Kreativ leder i PR-operatørene, Eivind Hammer Myhre, beskriver timingen som utrolig:
 
- Bureau presenterte seg for oss på en torsdag, og dagen etter ringte vi for å høre om ikke de ville bli med oss å levere løsning på Kirkens Nødhjelp sitt anbud. Det gikk veien, og så langt fungerer samarbeidet utrolig godt, sier han.
 
- Gull
Også Bureau er strålende fornøyde med starten på samarbeidet. Daglig leder Maja Folgerø forteller at veien til anbuds-invitasjoner er lang for et nystartet byrå.
 
- Da er det gull at selskaper som PR-operatørene ser verdien av å samarbeide med oss, sier hun.
 
Bureau ble grunnlagt med mål om å sette bærekraftig kreativ kommunikasjon i sentrum. Byrået består av det kreative teamet Maja Folgerø og Snorre Martinsen, med bakgrunn fra blant annet Pol. Folgerø tror at byråene utfyller hverandre godt:
 
- PR-operatørene har selvfølgelig stålkontroll på alt innen PR, og vi er med som strategiske og kreative «bærekraftsnerder», forteller hun.

Les mer: Pol-utbrytere starter for seg selv: - Vi forlater ikke bransjen, vi zoomer ut
 
Full klaff
Byråene vant anbudet for Nordic Innovations program «Nordic Smart Mobility and Connectivity». Teamet hos PR-operatørene og Bureau tror ikke mange kjenner til at Nordisk ministerråd har en organisasjon som jobber for at Norden skal bli den grønneste og mest integrerte regionen i verden:
 
- Det er Nordic Innovation. Prosjektene de støtter og fasiliterer innen mobilitet og konnektivet gjør at vi ser lysere på fremtiden. Dette gleder vi oss til å fortelle flere om, sier de.
 
Også hos Kirkens Nødhjelp fikk byråene full klaff.
 
- For Kirkens Nødhjelp var det helt essensielt at vi fikk med oss noen som evner å nå ut og å tenke aktiviteter som treffer bredt, sier Ingrid Næss-Holm, seniorrådgiver i Kirkens Nødhjelp.
 
Kirkens Nødhjelp ønsker å sette agendaen frem til valget i 2021. De skal jobbe både politisk og med kreative PR-uttak. Målet er å få utvikling og bærekraft inn i partiprogrammene, og å sette verden på agendaen i forkant av valget.
 
- Dette prosjektet handler jo om å påvirke beslutningstagerne gjennom å gå med seg folk flest, og der føler vi PR-operatørene og Bureau virkelig traff, sier Næss-Holm.
 
Hun forteller at de likte det kreative innslaget og at byråene hadde en spennende kombinasjon av erfaring fra tidligere bærekraftsprosjekter.