Torsdag kveld kunne NTB fortelle at Dinamo har blitt tildelt oppdraget om å hjelpe Folkehelseinstituttet (FHI) med å få så mange som mulig til å laste den nye Smittestopp-apppen. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet samarbeider med flere reklamebyråer som Try, Pol, Per Høj og Dinamo og det er altså Dinamo som nå får oppdraget etter en minikonkurranse mellom de fire-fem byråene som er i denne poolen av byråer.

Les også: Dinamo skal hjelpe FHI med Smittestopp-kampanjer

Tidligere har både Try og Per Høj jobbet med ulike kampanjeløsninger knyttet til bekjempelsen av spredningen av koronaviruset. Nå er det Dinamo. 

- VI skal ha vårt første arbeidsmøte til uken og fikk svar på dette i går. Nå skal vi hjelpe helsemyndighetene med å lansere smitteapp versjon to, sier daglig leder i Dinamo, Hølje Tefre, til Kampanje.

Les også: Per Høj øker overskuddet - gikk inn i koronakrisen med Helse-Norge på kundelisten

Putter på sine beste folk
Tefre sier det er den erfarne reklamemannen og tekstforfatteren Ivar Vereide som skal lede arbeidet fra Dinamos side.

- Vi putter godt med ressurser på dette og ser på det som et prestisjefullt oppdrag, sier Tefre.

- Og et viktig oppdrag?

- Det er viktig så det griner etter. Her må vi mobilisere mange ulike grupper som vi skal få med oss, sier Tefre.

I midten av april – da Norge sto midt i det som kunne virke som et uhåndterlig korona-kaos – lanserte FHI og regjeringen for første gang appen Smittestopp. Men appen kom fort i hardt vær.  Måneden etter gikk over 50 norske eksperter ut mot appen, fordi de blant annet mente datene kunne misbrukes til storstilt overvåkning av samfunnet. Så la Datatilsynet ned forbud mot Smittestopp - som kostet regjeringen 45 millioner kroner, og ble lastet ned av over én million nordmenn - fordi de blant annet mente den brøt med Personvernforordningen. I september ga regjeringen opp satsingen på den første Smittestopp-appen

Les også: Tror færre vil laste ned ny smitte-app: - Tilliten ble blåst i kaoset

- Opplevde det aldri som en kampanje
Det er altså andre gangen helsemyndighetene lanserer en sporingsapp i kampen mot Covid-19 og sist gang hadde Folkehelseinstituttet et mål om at rundt 60 prosent av befolkningene skulle laste ned appen. Hva som er målet denne gangen har ikke Tefre fått beskjed om enda.

- Vi får nok noen tydelig mål kommunisert til uken. I konkurransegrunnlaget stod formulert som «flest mulig», men den våte drømmen her er nok at enhver mobiltelefon skal laste opp denne appen, sier han.

- Det fungerte ikke helt sist, hvordan opplevde du den forrige kampanjen?

- Jeg opplevde det vel aldri som en kampanje. Den kom som en del av lang rekke råd på en tid med daglige pressetreff. Jeg lastet den ned selv, men kan ikke huske at det var noe på sosiale medier, utendørs, radio eller på TV som sa at dette bør du gjøre Hølje, sier han.

- Blir det mer trykk denne gangen?

- Det er lagt opp til det og her kommer vi til å være nådeløse. Caset er i seg selv alvorlig nok som det er, men vi skal gå etter resultater med tanke på å få folk til å laste opp appen og da må vi ha en løsning som vekker oppsikt. Når det er sagt så har vi ikke presentert noen løsning enda og vet ikke om det blir TV, sosiale medier eller gateteater for den saks skyld, sier Tefre.

Skal på lufta før jul
- Hvordan står det til i Dinamo, er alle friske?  

- Ja vi er friske og raske og har vært det hele tiden. Vi praktiserer hjemmekontor stramt og det går overraskende bra. Ingen koronasmitte å melde om her, sier her.

Den nye versjonen av appen skal etter planen lanseres 21. desember og kampanjen skal dermed på lufta i god tid før jul.  Men allerede fredag denne uken får et fagråd med representanter fra ulike deler av befolkningen presentert de første skissene til hvordan appen kan komme til å se ut.