NoA-byrået Anorak gjorde det skarpt på årets Gullblyanten med hele to gull av totalt fem priser og byrået var med det nest mest premierte byrå i konkurransen.
- Gulltaggen er jo en konkurranse som vi historisk sett har hevdet oss i, og med ett gull mer enn i fjor må vi også si oss godt fornøyd med fangsten, sa kreativ leder i Anorak, Jens-Petter Arhus, til Kampanje.
Les også: Her er medaljeoversikten i Gulltaggen: - Utrolig mange bra jobber
Gullene kom for arbeidet #signaturkolleksjonen for kunden Amnesty og kampanjen «Sånn skal det være» for Komplett. Rådgiver på begge kundene var Janne Espevalen som har jobbet i Anorak og vært partner i Noa siden 2015.
- Det var veldig hyggelig. Det var gøy å komme på jobb på torsdag, sier hun.
Bare noen dager etter at gullet i Gulltaggen for Amnesty var i boks, er Espevalen klar med en ny kampanje for gullkunden. Bakgrunnen for at hjelpeorganisasjonen slipper en ny og viktig film denne helgen, er at juni er den store Pride-måneden. Pride er en markering for kjærlighet og mangfold og Anorak-konsulenten kaller filmen for «en tankevekker».
- Det å være homofil er forbudt med lov i 68 land fortsatt, også er det noe med den innsikten vi alle har fått kjenne på de siste månedene der vi ikke har fått lov til å være sammen med de vi er aller mest glad i. For første gang har hele verden en periode fått kjenne på hvordan homofile i disse 68 landene har det hele livet. Der blir ikke restriksjonene borte med pandemien, sier Espevalen til Kampanje.
Se den nye filmen til Amnesty her.
For ifølge Amnesty og reklamebyrået er det de kaller «verdens vakreste følelse - forhold mellom mennesker av samme kjønn - forbudt i 68 land».
– Inntil vi klarer å samle mange nok bak kravet om å fjerne disse forkvaklede lovene, blir drømmen om frihet til å elske aldri noe mer enn akkurat dét; en drøm, sier markedssjefen i Amnesty, Camilla Kolverud.
Kolverud kaller det et «hjerteskjærende faktum» og håper kampanjen «maner til kamp for retten til å elske» og oppfordrer publikum til vise standpunkt ved å bære regnbuearmbånd.
- Hvordan er det å jobbe med Amnesty som kunde?
- Det er veldig meningsfylt og når man har jobbet så lenge sammen, blir man veldig godt kjent. Det er veldig engasjerte mennesker som sitter nede på Amnesty-kontoret og vi opplever at vi er heldig som får lov til å jobbe med dem, sier Espevalen.
Det er ikke første gang Espevalen er med å vinne gull for Amnesty, og i en tilsvarende kampanjefilm på samme tid i fjor fikk Anorak gull i Eurobest. Espevalen har jobbet med Amnesty nesten helt siden hun begynte i NoA og Anorak for fem år siden.
- Betyr det noe ekstra å vinne gull med en slik kunde?
- Det er kjempehyggelig uansett å få anerkjennelse for arbeidet vi gjør for kundene, men det er klart at med Amnesty har du et ekstra lag som også ligger der. Det er deilig at man kan bruke det man driver med også til så viktige saker, sier Espevalen.
Les også: Anorak får gull i Eurobest for «ulovlig» Amnesty-film
Anorak jobber som alltid pro bono med kunden Amnesty eller som det heter i disse koronatider et såkalt «dugnadsarbeid». Produksjonen er gjort av Bacon-regissør Martin de Thurah og produsent har vært Magne Lyngner og Laura Valentiner-Bohse.
Teamet i Anorak foruten Espevalen har vært Stein Simonsen og Ingrid Lea og med Camilla von Borcke som prosjektleder.
Kommentér