I fraværet av festivalsommeren, lanserer Posten sommerkampanjen E(merch)ing - et samarbeid med kunstneren Ma$arati, som har spesialdesignet t-skjorter for artistene OnklP, Isah, Gabrielle, Highasakite og Matoma.

- Når det ikke blir festivaler, så skal det i hvert fall bli merch. Artistene som skulle opptre på norske festivaler i sommer hadde gledet seg, og vi i Posten hadde som sponsor på flere festivaler gledet oss til å treffe publikum. Planen vår var å tilby enkel hjemlevering av merch direkte fra festivalene. Slik ble det ikke, men når noe forsvinner gir det rom for at nye ting kan gro frem, sier Monica Solberg, markedssjef i Posten, som nå håper å nå den yngre målgruppen med sin første kampanje som forener kunst og musikk.

Highasakite pol 980.jpg

Highasakite er med på samarbeidet om Postens sommerkampanje. Foto: Pol Reklamebyrå.

Kolleksjonen kommer i et begrenset opplag og vil bli solgt etter «førstemann til mølla»-prinsippet. Inntektene går til hver enkelt artist, som et plaster på såret for avlyste sommeroppdrag. Det er reklamebyrået Pol som står bak kampanjen.

- Vi har valgt å samarbeide med Ma$arati fordi han er en kunstner helt utenom det vanlige, som engasjerer både trendsettere og tungvektere innen hiphop- og popkulturen. Dette er unge mennesker som også handler mye på nett, og således utgjør en veldig viktig målgruppe for Posten fremover, forteller Solberg.

Mannen bak t-skjortene, Mathias Nordby også kjent som Ma$arati, er internasjonalt anerkjent for sin kunst, klesdesign og tatoveringer. Han lager blant annet klær for noen av verdens mest kjente rappere som Travis Scott og Post Malone.

- Vanskelig å få oppmerksomhet hos en kresen målgruppe
Kampanjen vil vare en måneds tid, og artistenes t-skjorter vil bli sluppet fortløpende frem til 7. juli. Posten og Pol har valgt å kun konsentrere seg om digital kanaler denne gangen, med ekstra trykk på Snapchat, Instagram og Youtube, hvor det primært rulles ut levende bilder i forskjellige formater. I tillegg har de også etablert en egen nettside for kjøp av t-skjortene.

- Det er jo alltid vanskelig å skape noe som får oppmerksomhet hos en kresen målgruppe som er allergisk mot reklame. Tiden vil vise om vi har klart det, men første drop av OnklP sin merch og trafikk til nettsiden viser i alle fall en god trend, sier det kreative teamet bak kampanjen, Rikke Sofie Jacobsen og Anette Bellika Finnanger i Pol.

På en time ble nemlig halvparten av OnklPs t-skjorter revet vekk. Torsdag denne uken slapp også Highasakite t-skjorter.

- De tørr å gjøre, nye, kule ting
Kundeansvarlig for Posten i Pol reklamebyrå, Marius Eriksen, vil berømme Posten for å være modige.

- De tørr å gjøre nye, kule ting. Det er nok lett for dem å gjøre det de alltid har gjort, men hver gang vi presenterer ideer er de alltid modige i valgene sine. De tar som regel det som er litt utenfor komfortsonen deres, men som viser seg å virke fordi man tørr å snakke på målgruppens premisser.

Eriksen forteller at Posten er godt likt av den yngre målgruppen i alderen 18-39, men at de fortsatt har et uforløst potensiale.

- Særlig nå som Corona har snudd opp ned på hverdagen vår har det forsterket de nye handlemønstrene, hvor netthandel er normalen, og det er viktig å få frem at Posten er et moderne selskap, og ikke det gamle postkontoret som vi eldre har et forhold til. Konkurransen er mye hardere enn før med blant annet Post Nord, Schibsted, Helt Hjem og UPS. Det er et helt hav av tilbydere innenfor e-handelssektoren, så det er viktig for Posten å etablere seg som et naturlig valg for de yngre.

Her kan du se den nye filmen til Posten.