Navn: Martine Helene Flatlie

Jobbtittel/jobber med: Partner og kreativ leder i Good Morning Naug.

Hobby: Sportsklatring

Før Kampanje stiller på årets første «Frisonen», en spalte der vi blir med bransjefolk til steder og rom hvor de finner inspirasjon, motivasjon eller bare kobler av, tikker følgende melding inn: «Vi skal ikke klatre på led, eller? Må vite hva slags utstyr jeg skal ha med».

Vi har ikke fletta peiling på hva det snakkes om, men etter et raskt søk på Google svarer vi at det er helt ok at hun buldrer med tjukkas under. Så lenge hun har mel (kritt, red. anm.) på fingrene og kommer mer enn én meter opp.

Martine Flatlie, kreativ leder i Good Morning Naug, svarer raskt at det ikke blir noe problem og vi avtaler tidspunkt for når vi skal stille på Myrens Klatresenter på Torshov. Hun bruker så mye hun kan av fritiden på klatring.

- Når jeg er i veggen glemmer jeg alt annet. Det er litt terapi. Det eneste jeg klarer å tenke på er hvordan jeg skal ta det neste steget. For meg kjennes klatring som lek - litt som at jeg blir et barn igjen. Mamma sier jeg alltid har vært litt apekatt, så det stemmer kanskje, sier Flatlie.


- Får helt andre impulser
Etter fusjonen mellom Good Morning og Naug & Venner, ble Flatlie pekt ut som den med det øverste kreative ansvaret i det sammenslåtte byrået. Hun kom da fra en tilsvarende stilling i Naug & Venner.

Les også: Blir kreativ leder i Good Morning Naug: - Jug å si at jeg ikke synes det er stort

- Hjelper dette deg i jobben din på noen måte?

- Ja, det kan man si. Skal jeg klare å prestere på jobb så trenger jeg påfyll av noe annet. I klatremiljøet møter jeg masse bra folk som stort sett ikke jobber med reklame og som gir meg helt andre impulser.

- Tenker du på jobb når du holder på med dette?

- Nei, og det er poenget.

Martine finner ulike veier opp klatreveggen. Raskt og smidig beveger hun seg. Vi blir sliten bare av å se på. Hun forteller at de har ulik vanskelighetsgrad og at de som bolter eller lager ruta gjerne setter sitt eget navn på «sin rute».

- Jeg liker aller best å klatre ute på led, det er det viktig at du får med, sier hun og fortsetter:

- Men jeg stoler ikke på deg til å sikre meg, sier hun.

- CV’en kunne gjerne vært lenger
Det gjør hun rett i. Vi vet ikke hva som hadde vært verst: Å klatre seg opp den vertikale veggen, eller ha ansvaret for en annen person der oppe.

- Jager du fjelltopper i feriene? Hvor har du vært?

- Den CV-en kunne gjerne vært lenger og enda mer eksotisk. Men i sommer reiste jeg en måned til Kalymnos i Hellas. Der klatret jeg nesten daglig med folk fra hele verden. Det var fantastisk, sier Flatlie.

Historien om klatring på Kalymnos kan spores tilbake til én mann.

- Det var nemlig en italiensk klatrer som var på seiltur med familien sin i 1996, og da båten tilfeldigvis seilte forbi øya, la han merke til fjellene. Han ba om å bli satt av i havna. Andrea Di Bari endte med å bli primus motor for å utvikle klatreruter der og nå har øya over 3.500 ruter, og det er i dag lokalbefolkningens største inntektskilde. Nummer to er vel svamper, sier Flatlie.

- Hvis du kunne klatret hvor som helst i verden akkurat nå, hvor ville det vært?

- Den lista er lang, men akkurat nå er Peru, Korsika og Yosemite de neste på blokka, men jeg trenger nok litt velvilje fra mine kolleger for å få realisert de drømmene. He he.

- Kan alle begynne med klatring?

- Ja, alle kan det. Bortsett fra min makker Thorbjørn Naug, som nylig danset på en høyttaler på Skaugum og falt ned og brakk ribbena. Jeg tviler på at han kan begynne å klatre med det første.

Les mer fra Frisonen: - Jeg pusset min første kloss for ti år siden. Etter det har jeg ikke sett meg tilbake

Les også: Try-designer Caroline Eriksson lager bransjens villeste pepperkakehus

Trives best ute:

Martine Flatlie klatrer helst ute i friluft. I fjor sommer var hun på Kalymnos i Hellas. - Det var fantastisk, sier hun.