I fjor lanserte Dagbladet nye reklamefilmer som hadde avisens gravejournalistikk i fokus. Nå følger de opp med en ny reklamekampanje som er vinklet på «breaking news».

I filmen, som har premiere på TV 2 i morgen, går Petter Pilgaard ned på kne for å fri til sin kjæreste Vendela Kirsebom, men blir avbrutt av et pushvarsel fra Dagbladet sitt om frieri.

- Dagbladet jobber hardt for å være først ute med siste nytt innenfor nyheter, sport og underholdning. Når store ting skjer er vår strategi å være raskt ute med korrekt informasjon, enten det dreier seg om snøskred, landslagsmål eller vinnerkåringer i «Skal vi danse», sier Alexandra Beverfjord, sjefredaktør i Dagbladet.

Les mer: Dagbladet ruller ut sin første kampanje på mange år

I tillegg til filmen om Pilgaard og Kirsebom, kommer det også reklamefilmer med nyheter og sport som tema.

- Dagbladet er også en av Norges mest prisvinnende redaksjoner når det gjelder avslørende journalistikk, og fjorårets kampanje understreket dette vesentlige arbeidet som er en avgjørende del av Dagbladets DNA. I år ønsker vi å fokusere på et annet betydningsfullt budskap – viktigheten av å være først ute med siste nytt, sier Beverfjord.

De har ikke brukt eksterne byråer i arbeidet med kampanjen.

- Filmen er laget av et internt team i Aller, og hele prosessen har blitt drevet frem av et tverrfaglig team i Aller fra kommersiell og redaksjonell side, sier konserndirektør salg og marked i Aller Media, Bente Klemetsdal.

Dagbladet kunne nylig melde om «vill vekst» på mobil. Sidevisningene på mobil har økt med 39 prosent så langt i år sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge ferske tall fra Mediebedriftenes Landsforening. 

- Dette er fantastiske og inspirerende tall, og vi er glade for at enda flere nordmenn setter pris på journalistikken vi lager. Veksten kommer av at vi er blitt stadig bedre på oppdatering innenfor nyheter, sport og underholdning – derfor er også dette vårt hovedfokus og budskap i reklamefilmene, sier Beverfjord.

Dagbladets totale digitale vekst ligger på 19 prosent hittil i år.

- Dagbladet befester sin posisjon som det mediet med størst vekst. Kampanjen vi nå lanserer fokuserer på dette, og viser flere sider av Dagbladet. Kampanjen vil gå på TV 2, radio og ikke minst på digitale flater. Det er med stor intern entusiasme konseptet og filmene er utarbeidet, sier Klemetsdal.