Hverken mediehus eller byråer er feilfrie. Vi gjør alle både gode og dårlige jobber. Men løsningen på hvordan lage godt innhold ligger ikke å sluke Publicis lett synlige agn om å kjøpe deres løsning. Det er nemlig oppdragsgiverne som legger grunnlaget for å utvikle de beste løsningene. Dersom mediene ikke leverer godt, kan det skyldes at de har fått en dårlig brief eller at man har gitt dem oppgaver de ikke burde fått.

Les også: Publicis angriper medienes content-byråer: - Tilbudet har ikke vært godt nok

Det finnes bedre løsninger dersom vi ønsker å etablere dialog, samle data og skape varig innhold som hjelper mennesker til å finne riktig informasjon når de leter etter den. Hovedregelen mener vi er å legge innhold i egne flater og promotere mot riktige målgrupper. På lengre sikt bør annonsøren eie både innhold og data. Da må man være selektiv på når og hvordan man benytter mediene og deres plattformer for distribusjon av innhold, eller bruker programmatiske kjøp som et alternativ. 

Vi har mange års erfaring med å gjøre begge, både hver for seg og sammen. Mindshare har nylig jobbet tett med VG Partnerstudio sammen med Helsedirektoratet, for å lansere «Bare Du», et kommunikasjonskonsept som skal bidra til å forebygge livsstilssykdommer. Sammen lagde vi vinklinger som underbygde den strategiske retningen og fant ut hvem vi skulle snakke til. Vi lot sanne historier fra ekte mennesker slippe til og fikk 200.000 lesere på et døgn.

Et annet eksempel er hentet fra filmbransjen. Nordisk Film promoterte filmene «Skjelvet» og «Bølgen» på en svært vellykket måte, gjennom svært gode tekniske løsninger som sannsynligvis ikke kunne vært gjort i kundens egne flater med samme effekt. VG når ut til svært mange mennesker på kort tid, så oppnår oppmerksomhet og etablerer en agenda på en helt annen måte enn andre «content-flater» kan.

Amedia/Spray har spisskompetanse på lokalkunnskap, DNX har kompetanse på økonomi og B2B og de ulike mediehusene har alle bidrag som er verdifulle i gitte sammenhenger. Det kommer helt an på hva vi ønsker å oppnå, og hvem vi ønsker å snakke til – hva som er den riktige metoden. Men å klandre mediene for dårlige leveranser er et blindspor, for de leverer meget godt når de brukes riktig.